kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Eşcinsellerin zor 'seçim'i

07.11.2008
Obama'nın başkan seçilmesine sevinen eşcinselleri üzen bir başka seçim vardı.....
GEÇEN hafta çarşamba gününün ilk saatlerinde ABD'nin yeni başkanının kim olacağını öğrenen Amerikalı eşcinseller bir yandan büyük bir mutluluk bir yandan da hayalkırıklığı yaşıyorlardı. Çünkü Barack Obama'nın başkan olması bir zafer olarak karşılanırken, Kaliforniya'da yapılan halk oylamasında eşcinsel evliliklerini mümkün kılacak bir yasa reddedilmişti. Arizona ve Florida'da eşcinsel evliliği mümkün kılan yasalar büyük bir rahatlıkla meclisten geçerken vali olarak Arnold Schwarzenegger'i seçen Kaliforniya halkı, eşcinsel çiftlerin yasal biçimde evlenme isteklerine 'hayır' demişti.
ABD'de 30 yaş altı halkın yüzde 61'i eşcinsel evliliği destekliyor, bir siyahi başkan seçiyor, buna rağmen eşcinsel evliliğe onay verilmiyor... Eşcinseller için bunu anlamak pek kolay değil, ancak ABD'de 'değişim' rüzgârlarının estiği de kesin.

500 BİN FARK
Çarşamba sabahının ilk saatlerinde San Francisco'da, St.
Francis Westin Hotel'in balo salonunda seçimleri takip eden arasından bir gay, iPhone'uyla aradığı arkadaşına "Tatlım, ağlamaktan gözlerim şişti, Obama zafer konuşmasını yapınca göz yaşlarımı tutamadım..." diyor. Bir başkası, Kaliforniya'daki başarısız seçim ve Obama'nın seçilmesi karşısındaki çelişkili duygularını saklayamayarak "Eğer Kaliforniya'daki oylamayı kazanmış olsak işte o zaman bu gece mükemmel olacaktı!" diyor.Peki 'Proposition 8' adı verilen ve Kaliforniya eyaletinin anayasasında değişiklik yapılmasını amaçlayan, en sonunda da reddedilen yasa teklifi nereden çıkmıştı? 15 Mayıs 2008'de Kaliforniya Yüksek Mahkemesi, eşcinsel evlilikleri engelleyen yasaya karşı çıkmış, üç red oyuna karşı dört kabul oyuyla eşcinsellere evlilik yolu açılmıştı.
Geçtiğimiz hafta yapılan oylama işte bu değişikliği halk oyuna sunuyordu. Sonuçta yüzde 52.5 oranında kabul, yüzde 47.5 oranında red oyuyla eşcinsel evlilikleri yasallaştıran mahkeme kararının iptal edilmesine karar verildi. Arada 500 bin oy fark var.
Eşcinseller, Obama'nın estireceği değişim rüzgârının en azından bu 500 bin kişinin fikrini değiştireceğine kesin gözüyle bakıyor.