kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Türk erkeği mi yoksa....

Kadın okuyucularıma bugünkü sorum şu: "Türk erkekleri mi, yoksa Avrupalı erkekler mi daha makbuldür?" Türk erkeklerinin özellikle 'Batı!' hayranlığını göz önünde bulundurursak, acaba Türk kadınları Avrupalı erkeklere karşı nasıl bir düşünce içindeler? Onlar için ölüp ölüp diriliyorlar mı, yoksa 'onlar bizim erkeklere kurban olsun' mu diyorlar. İşin doğrusu; Türk kadınlarının bu konuda ne düşündüklerini bilemiyorum. Ama bildiğim birtakım gerçekler var ki onlar da şu:

Bir : Avrupalı erkekler bir ilişkide 'manevi!' yönden centilmenken, Türk erkekleri bir ilişkide 'maddi!' yönden centilmendir.

İki : Avrupalı erkekler bir ilişkide kadının bakımlı olmasına önem vermezken, Türk erkekleri bir ilişkide kadının bakımlı olmasına önem verir.

Üç : Avrupalı erkekler bir ilişkide yalnızca 'sevdiği kadını!' önemserken, Türk erkekleri bir ilişkide 'sevdiği kadının yedi sülalesini!' önemsemek zorundadır.

Dört : Avrupalı erkekler bir ilişkide evlenmeyi zorunlu olarak görmezken, Türk erkekleri ise bir ilişkide evlenmeyi boynun borcu olarak görür.

Beş : Avrupalı erkekler bir ilişkide sevdiği kadına karşı 'kıskançlık!' duymazken, Türk erkekleri ise bir ilişkide sevdiği kadına karşı 'kıskançlık duymak!' zorundadır. Kıssadan hisse, diyeceğim şudur ki; Türk kadının halinden yine Türk erkekleri anlar. Avrupalı erkeğin ilişki mantığından da Türk kadınları yara alır.