kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Müjde Ar Kaz'a doyamadı

Giriş Saati : 09.11.2008 14:22
Güncelleme : 09.11.2008 21:10
Yeni Haber
3. Uluslararası Altın Kaz Film Festivali için eşi Ercan Karakaş'la birlikte Kars'a gelen ünlü sinema sanatçısı Müjde Ar, ilk kez tattığı Kars'a özgü kaz etine hayran kaldı.

İki porsiyon kaz eti yiyen Müjde Ar, "Kars'a gelip kaz yemeyen 'Ben yaşadım' demesin'' ifadelerini kullandı. Ankara Sinema Derneği'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kars Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği '14. Gezici Festival' kapsamındaki 3. Uluslararası Altın Kaz Film Festivali için Kars'a gelen Müjde Ar, ilgi odağı oldu.

Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun Bistro Kafe'de verdiği akşam yemeğine eşi Ercan Karakaş'la birlikte katılan Müjde Ar, iki porsiyon kaz eti yedi. Tadına doyamadığı kaz etinin herkes tarafından tadılması gerektiğini söyleyen Müjde Ar, "Ben aslında bir porsiyon yedim şimdi ikinci porsiyonu yiyorum. Valla bunu da yerim yani. Bu kadar lezzetli et yenilmez mi. Aslında kar düşmeden çok lezzetli olmazmış ama kar düşen getirildiği belli, çünkü insanın ağzında eriyor. Yurt dışında kaz yedim ama bu kadar lezzetlisini görmedim" dedi.

KAZ ETİNİ HERKESE TAVSİYE ETTİ

Herkesin Kars'ı gezip görmesi ve kaz yemesi tavsiyesinde de bulunan Ar, "Kars, doğal güzellikleriyle, kültürüyle önde olan olağanüstü bir kent. Ayrıca tarihi güzellikleriyle de ünlü bir kenttir. Bu nedenlerden dolayı Kars'a gelin ama kaz eti yemenizi de tavsiye ediyoruz. Kars'a gelip kaz yemeyen 'Ben yaşadım' demesin" şeklinde konuştu.

BİZİM İÇİN KARS ÇOK UZAKTI AMA ŞİMDİ ÇOK YAKIN

Müjde Ar, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun Kars'a özellikle kültür anlamında çok zenginlik kattığını ifade ederek, "Kars şu anda çok önemli gelişmelere ev sahipliği yapıyor. Gelip gördük ve gurur duyduk. Ayrıca, bu kadar çok etkinliğin, bu kadar küçük bir yere bu kadar az zamanda sığdırılması hakikaten önemli. Bunları insan duyunca inanası gelmiyor ama bu işler biz biliyoruz ki gönül işidir, yürek işidir. Yürekle, gönülle olur. Onun için Belediye Başkanı'nı kutluyoruz. Daha devamının geleceğini tahmin ediyoruz. Sinema adına böyle bir etkinliğin yapılması da çok önemli. Hele böyle bir mevsimde, kışa gelinirken bu kadar insanı seferber etmek az bir şey değil. Bu kadar insanı buraya çekebilmek bile önemli bir adımdır. Çok emek olduğunun farkındayız. Zaten şu anda iki tane film çekiliyor. Tarık Akan ve Mahsun Kırmızıgül. Bu işler zaten böyle olur. Bu tür etkinliklerle, festivallerle işler bu safhaya gelir. Bizim için Kars çok uzaktı ama şimdi çok yakın" diye konuştu.

OLANAKLARI BU KADAR KISITLI OLAN BİR KENT ADETA YENİDEN HAYAT BULMUŞ

Müjde Ar'ın eşi Ercan Karakaş ise şunları söyledi: "Ben de yıllar sonra Kars'a geldim ve çok mutlu oldum. Kars çok değişmiş ve çok güzelleşmiş. Kültüre ve sanata böyle değer veren bir kent var karşımızda. Sadece festival değil diğer etkinlikler bile herkesi mutlu ediyor. Bütün dostlarımıza da Kars'a gelip gezmelerini önereceğiz.

Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu gerçekten çok başarılı bir başkan. Olanakları bu kadar kısıtlı olan bir kent adeta yeniden hayat bulmuş. Modern ve çağdaş bir kent olmuş. Biz bir karar verdik ve Kars'a bundan böyle sık sık geleceğiz." Bistro Kafe işletmecisi Fuat Doğanay ise Kars'ın yöresel yiyeceklerinden olan kaz etinin gün geçtikçe hayranlarının artığını bunu da festivallere borçlu olduğunu söyledi.

Doğanay, "Kars'ta festivalin olması; sadece gıda sektöründe bizlerin bu işi yapması veya hizmet sektörünün bu işe soyunması değil, Kars'taki sanata, sinemaya ve tiyatroya olan ilginin açığa çıkmasıdır. Kars'ın öyle Türkiye'nin son noktasında olan şehir olmadığının açığa çıkmasıdır. Burada sanata ilginin ne kadar olduğu ortadadır.

Kars'a gelen misafirlerden kaz yemeden buradan giden olmadı. Yönetmen Tuncel Kurtiz zaten buranın müdavimlerinden biri. Biz bir porsiyon kaz eti yeriz Tuncel Kurtiz iki porsiyon yer. Müjde Ar da yöresel kaz etini yedi ve beğendi" ifadelerinde bulundu.

(İHA)