kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Bekarlık sultanlık mıdır?

Evli insanların biçare bekar insanlara söyledikleri şu sözü her zaman yapay bulmuşumdur: "Evlenmek mi? Bir daha tövbe! Meğerse bekarlık sultanlıkmış!" Ama gelin görün ki; bu sözü ağızlarına pelesenk eden insanlar dünyaya bir defa değil bin defa gelseler, emin olun ki bin defasında da evlenirlerdi. Çünkü, o evli insanlar şu gerçeği gayet iyi biliyor ki, 'Evlilik seks gibi değildir.' Seksin zamanı yoktur; ama bekar kalmanın son bir zamanı vardır. O son zaman geçti mi, hevesler de gelip geçer. Ondan sonra da hayata karşı kırgınlıklar ve kızgınlıklar başlar.

NE YAPMAK GEREK?
Evlilik hakkında bugüne kadar çok şey söylendi. Bu düşüncelerin çoğu; derin, alaycı, neşeli, soğutucu ve kimi zaman da ilham vericiydi. Şimdi doğal olarak şu soruyu sorabilirsiniz: "O zaman ne yapmak gerekiyor?" Kulaklarınızı evli insanların "Bekarlık sultanlıktır!" yalanlarına kapatıp, gerçekleri görmeniz gerekiyor. Hangi gerçekler mi? Tabii ki şimdi yazacağım şu gerçekleri... İlk olarak size şunu söylemek isterim ki, "Bekarlık sultanlıktır!" yalanından bekar erkekler, bekar kadınlardan daha az etkileniyor. Bu yüzden de bu yazım erkeklerden daha çok bekar kadınlar için kaleme alınmıştır. Kadınların 'abartma sanatı' erkeklerin 'abartamama sanatı'ndan daha yüksek olduğu için, ister istemez bekar kadınlar evli hemcinslerinin bu yüksek sanatları karşısında etkilenip, evlenmekten soğuyorlar. Sonra da o zavallılar bana e-mail gönderip şöyle diyorlar: "Çevremizdeki çoğu arkadaşımızın evlilikleri sorunlu. Bu durum bizim gözümüzü korkutuyor. Bizi ürkütüyor. Aynı şeyi yaşamamak için biz de evlenmek istemiyoruz!"

ERKEKLER FARKLI
Bekar erkekler, bekar kadınlar gibi düşünmedikleri için onlar "Bekarlık sultanlıktır" sözüne pek itimat etmiyor. Bekar erkekler diyor ki; "Yiğidin ölümü güzelin elinden olsun/ Güzel gelip başıma kuş gibi konsun!" Yani erkekler "Bekarlık sult(anlıktır)!" demeyip, "Evlilik anlık bir olaymış!" diyorlar. Ondan sonra da patır patır evleniyorlar. Bu yüzden de her bi' şeyden etkilenen bekar kızcağızlara diyorum ki, yalnız yaşamak aynaları olmayan bir eve benzer. Unutmayın ki bekar bir kadının güvenebileceği, gece saat ikide yardım isteyebileceği bir erkek yoktur. Bu kadınlar, gecenin iki sularında kendisini görmeye gelen bir erkeğin, kendisiyle seks yapmak için geldiğini de bilir. Bu gerçeği bildikleri için de onlar şöyle dile gelir: "Koca gibi yar olmaz/Kadın kocasız olmaz/Kocasız kadının hali/Oynaşan kediler gibi şen olmaz!"