kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Esra Oflaz, anne olduktan sonra önceliklerinin değiştiğini söylüyor.

Tarkan yarışmaya katılmayı kabul etmedi

BAŞAK ÇOKAN
07.11.2008
MTV Türkiye'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Esra Oflaz, MTV tarafından 'Avrupa'nın En İyi Şarkıcısı' seçilen Emre Aydın'dan önce Tarkan'a teklif götürdüklerini ama Tarkan'ın kabul etmediğini söyledi..
MTV Türkiye'nin ortaklarından Esra Oflaz, önceki akşam Emre Aydın'ın, Mtv'de 'Avrupa'nın En İyi Şarkıcısı' seçilmesiyle, 'Türk sanatçıları Avrupa'ya tanıtmak misyonunu' yerine getirdiğini söyledi. Aydın'ın kazandığı başarıdan dolayı oldukça heyecanlı olan Oflaz, yarışma sürecini anlattı.

* Emre Aydın'la birlikte önemli bir projeye imza attınız. Bu süreç nasıl başladı?
Avrupa ile Türk sanatçılar arasında köprü olmak, onları Avrupa'ya taşımak bizim için çok önemli bir misyondu. Son iki yıldır sanatçılarımızın kliplerini MTV Avrupa'da da döndürmeye başladık. Şimdi de Türkiye'den bir Avrupa, dünya sanatçısı çıksın diye uğraşıyoruz. Çeşitli ülkelerdeki lokal MTV'ler olarak lobi yapıp, en iyi lokal sanatçılarının Avrupa genelinde bu yarışmaya katılmasını sağladık. Bizim temsilcimiz de Emre Aydın oldu.

* Emre Aydın, 'Avrupa'nın En İyi Şarkıcısı' ödülünü kazandı. Ne düşünüyorsunuz?
Müthiş bir gurur duyuyorum. İnanılmaz çekişmeli bir yarışma oldu ve bir Türk sanatçısı diğer tüm adayları eleyip; Beyonce, Pink ve Duffy'nin sahne aldığı, Breatney Spears'ın 'En İyi Albüm' kategorisinde birinci olduğu, Bono'nun Sir Paul Mc Cartney'e 'Ömür Boyu Başarı' ödülü verdiği bir gecede 'Avrupa'nın En İyi Şarkıcısı' seçildi. Muazzam bir başarı bu! Artık Emre Türkçe müziği tüm dünyaya tanıtacak. MTV, Emre'den İngilizce single çıkarmasını istedi. Ben de sonunda misyonumu gerçekleştirdim.

TARKAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

MTV MÜZİK ÖDÜLLERİ GECESİNDEN KARELER...

EMRE AYDIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


MADONNA DA YARIŞIYOR
* Avrupa Müzik Ödülleri'nin Türkiye'ye katkıları neler?
Burada Madonna da, Britney Spears de yarışıyor. Bu da müthiş heyecan verici bir şey. Türkiye'nin böyle bir yarışmada birinci olması; dünya üzerinde bir milyar insana ulaşıp, Türk müziğini Çin'den Amerika'ya duyurabilmesi demek...

* Yarışmanın Türkiye elemesine hangi sanatçıların katılacağına nasıl karar verdiniz?
Sagopa Kajmer, Hadise, Hande Yener, Hayko Cepkin ve Emre Aydın adaylar arasındaydı... Bu isimlerin, 2008 Eylül'üne kadar yeni bir ürün çıkartmaları önemliydi. Ayrıca hepsinin müzik tarzı farklı. Değişik kategorilerde yarıştılar, o yüzden bu yarışmanın bir kazananı yok. Sadece bizi Avrupa'da temsil eden bir sanatçı var. Bu isimler, müzikseverlerin en çok görmek istedikleri sanatçılardı. MTV Türkiye'nin internet sitesini halkın nabzını tutmak için kullandık.

HEDEFİMİZ ANADOLU
* MTV Türkiye olarak başka çalışmalarınız var mı?
'Avrupa Müzik Ödülleri'ni Türkiye'de yapabilmek için çalışmalarım devam ediyor. İki yılda çok yol kat ettik, Avrupa'daki en iyi MTV'lerden biri olduk. Artık daha fazla lokal programlar yapmak, Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'ya ulaşmak ve gençlerle daha interaktif bir köprü kurmak istiyoruz.

* MTV'de Türkiye'yi temsil etmesi için teklif götürdüğünüz isimler arasında Tarkan ve Kenan Doğulu gibi isimler var mıydı?
Kenan Doğulu geçen seneki adaylarımız arasındaydı. Tarkan'a da teklif götürdük. Menajeri vasıtasıyla bu tarz yarışmalara katılmadıklarını söyledi. Bu tarz yarışmalar ülke tanıtımına çok yardımcı oluyor. Gençler de görmek istiyorsa bence katılmanın faydası var.

* Tarkan'ın katılmak istememesinin özel bir nedeni var mıydı?
Bilemiyorum. Aslında bizde yarışma mantığı yok. Farklı kategorilerde şarkıcılar var. Bu yüzden kazanma ya da kaybetme duygusuna kendini kaptırmamak lazım. Bu ve benzeri duygular buna sebep olabilir. Ama önemli olan ülkeyi en iyi şekilde temsil etmektir.
Haberin fotoğrafları