kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Rusya'nın Kursk isimli nükleer denizaltısında da Barents Denizi'nde patlama meydana gelmiş ve gemideki 118 denizci ölmüştü.

Pasifik'te nükleer denizaltı faciası

Giriş Saati : 09.11.2008 10:56
Güncelleme : 09.11.2008 15:46
Yeni Haber
Bir Rus nükleer denizaltısında yangın güvenlik sisteminde kaza sonucu meydana gelen patlamada en az 20 kişi öldü.

Rus donanmasının sözcüsü Albay İgor Digalo, "Pasifik Filosu'na ait nükleer enerjiyle çalışan bir denizaltıda, denizde sefer yaptığı sırada yangın önleme sisteminde patlama meydana geldi. Olayda 20'den fazla kişi öldü" dedi.

Denizaltındaki nükleer reaktörün zarar görmediğini belirten Digalo, "Tam bir sorumluluk içinde temin ederim ki, denizaltı reaktörü halen normal olarak çalışıyor, radyasyon seviyesi de normaldir. Denizaltı hasar görmedi" diye konuştu. Ölenlerin gemideki askerler ve işçiler olduğu kaydedilirken, 21 kişi ise kurtarıldı. Denizaltının Rusya'nın Uzak Doğu sahillerindeki bir limana demirlemesi emredildi. Kaza sırasında denizaltıda 208 kişinin bulunduğu, bunlardan sadece 81'inin asker olduğu, diğerlerinin gemi inşası konusundaki uzmanlar olduğu öğrenildi. Kazanın, denizaltı Rusya'nın Pasifik Okyanusu'ndaki bir limanına doğru deneme seferi yaparken meydana geldiği kaydedildi.

Rusya'nın Kursk isimli nükleer denizaltısında da Barents Denizi'nde patlama meydana gelmiş ve gemideki 118 denizci ölmüştü. Rusya, askerleri kurtarmak için gerekli müdahaleyi yapmamakla eleştirilmişti.

SAVCILIK SORUŞTURMA HEYETİNDEN BİR YETKİLİ:"ÖLÜMLERE FREON GAZI YOL AÇMIŞ"

Rus donanmasının Pasifik (Büyük Okyanus) filosuna bağlı bir nükleer denizaltının deneme seferi sırasında meydana gelen kazada 20 kişinin ölümüne, yangın söndürme sisteminin devreye girmesiyle püskürtülen freon gazının neden olduğu bildirildi.

Rus Ria Novosti ve İnterfaks haber ajanslarının bildirdiğine göre, Rus Başsavcı Vladimir Markin'in soruşturma komisyonundan bir yetkili, kazada ölenlerin otopsilerinin sürdüğünü belirterek, kurbanların ölümüne, atom denizaltısında yangın söndürme sisteminin çalışmasıyla püsküren freon gazının teneffüsünün yol açtığı bulgusunun elde edildiğini söyledi.

Rus yetkili, "Japon denizinde meydana gelen kazayla ilgili otopsilerin ilk neticeleri bunlar" diye konuştu.

Freon gazı, klima sistemleri ve buzdolaplarında da kullanılıyor.

AJANSLAR