kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

Bakırköy'de 'iyi şeyler' oluyor

Şu sıralar yerel yönetimlerde inanılmaz bir görücüye çıkma yarışı var. Yeniden aday olup olmayacağını bilmeyenler mecburen, yeri garanti olanlar ise daha yüksek oy almak için "Bak ben 4.5 yılda neler yaptım..." demenin telaşı içinde.
Bu hizmetlerin birçoğu yerel yöneticinin yapması gereken işler olsa da, bir kısmı gerçekten özel bir çaba gerektiriyor.
Önceki gün İstanbul Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'le konuşurken bir Bakırköylü olarak birçok yeni şeyin yapıldığını öğrendim.
Sağlık ve eğitim alanında ücretsiz önemli hizmetler verildiğini biliyorum ama yarın açılışı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından yapılacak Atatürk Spor ve Yaşam Merkezi'ni gezince gerçekten şaşırdım.
Yaklaşık 4 yıl önceydi, Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın merkezine gitmiş, o bölgeyi gezmiştim. Çevre tam anlamıyla mezbelelikti.
Şimdi ise içinde, kapalı yüzme havuzundan tenis kortlarına, futbol sahalarından dinlenme alanlarına onlarca şık ve modern mekânların yer aldığı bambaşka bir alana dönüşmüş...
Özellikle engelliler için yapılanlar gerçekten görülmeye değer, örnek hizmetler. Bir yanda engellilerin otomatik cihazlar kullanarak yüzebildikleri bir havuz var, öte yanda yine işitme engellilerin günlük gazeteleri bile "okuyabilecekleri" işitsel kütüphane.
Bu merkezde engelli olan olmayan onlarca vatandaşa birçok hizmet sunuluyor. Yerel yönetimlerin icraatlarını yakından izleyen ve eleştiren biri olarak, ortaya konulan "iyi şeyleri" de yazmak ve hakkını vermek gerektiğine inanıyorum.