kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Yağları serin ortamda tutun

06.11.2008
* Pişmiş gıdalar buzdolabında, rafın en üstünde saklanmalıdır. Bu sayede çiğ ve mikrop barındırabilecek olan gıdalardan pişmiş gıdanın içine su akması engellenir. Özellikle çiğ et ve tavuk gibi gıdalar dolapta saklanırken ya da çözdürülürken, dolabın en alt bölümünde veya çözdürme bölümlerinde bekletilmelidir.

* Yağlar serin ve ışıksız ortamda saklanmalıdır.

* Yumurta buzdolabında yıkanmadan saklanırsa, besin değerini korumuş olur. Ancak kullanımdan hemen önce dış yüzeyi iyice yıkanmalıdır.

* Gıdaları açıkta saklarken sıcaklık ve neme dikkat etmek gerekir. Örneğin patates aydınlıkta yeşillenir. Serin, kuru ve ışıksız bir dolapta saklanmalıdır. Ekmek iki günden fazla saklanacaksa, açıkta değil buzdolabında saklanmalıdır.

* Çikolata çok dayanıklı bir besin maddesi değildir. İçindeki yağ ve kakao, eğer uygun şartlarda saklanmazsa çok kısa zamanda bozulur.