kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Entel evlatlara kızdı

ANKARA
06.11.2008
Erdoğan, toplumda "entelektüel" diye görülen bazı insanların yanlarına hizmetli koydukları anne babalarını terk ettiğini söyledi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, "En az 3 çocuk yapın" ısrarını sürdürürken, 2038'de Türkiye'nin nüfusunun Almanya'nın bugünkü yaşlı nüfusu durumuna geleceğini belirterek, "O zaman da biz 'Yandım Allah' demeye başlayacağız ama iş işten geçmiş olacak" dedi. Erdoğan, bu yaklaşımına, Güneydoğu örneği vererek karşı çıkanlara da, "Orayı örnek vermeyin. Bunda şüphesiz bizim sorumluluğumuz kadar anne ve babaların da sorumluluğu var" diye konuştu. Erdoğan, 5'inci Aile Şurası'ndaki konuşmasında şu mesajları verdi.

* Ülkemizde ne yazık ki nüfus kontrolü, nüfus planlaması, aile planlaması adı altında, "aman doğum yapmayın" gibi bir anlayış tavsiye ediliyor. 2038 yılı itibariyle "Yandım Allah" demeye başlayacağız. Ama iş işten geçmiş olacak. Şu andaki mevcut durumumuzu korumak için bizim her ailede en azından üç çocuk olması lazım.

ENTEL YAKLAŞIMI
*
"Efendim ama herkes bakabileceği kadar." Doğu, Güneydoğu buraları örnek verenler oluyor. Orayı örnek vermeyin. Bunda şüphesiz bizim sorumluluğumuz kadar anne babaların da sorumluluğu var. Belki herkese iş bulamayabiliriz. Bulamıyorsak, bu ülke demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti, diyorsak o zaman o sosyal denilen bölüm var ya onun içini iyi dolduruyoruz.

* Toplumumuzun birçok kesiminde entelektüel diye gördüğümüz ya da para sahibi diye gördüğümüz insanların anne babalarını tek başına yaşama terk ettiğini görüyoruz. Yanına bir hizmetli koyuyor, 'Yanında bir hizmetlisi var. O ona bakıyor' diyor. Oysa kendisini o hale getiren annesinin, babasının evladıyla aynı çatı altında olması çok önemli. Anneler ve babalar evlatlarının yanında hayatlarını idame ettirmeli. Ben şahsen çocuklarımdan ayrı kaldığım zaman çektiğim acıyı, ıstırabı eşimle biliyorum. Ben bu acıyı eşimle beraber bildiğime göre, diğer anneler, babalar da aynı acıyı inanıyorum ki çekiyorlar.