kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dış güçler tarih bilincimizi ortadan kaldırıyor

BÜLENT İPEK
Giriş Saati : 06.11.2008 10:15
Güncelleme : 06.11.2008 20:59
Yeni Haber
Çetecilikten gelen, Kuva-i Milliye kahramanı İpsiz Recep'in hayatını oynayan Kadir İnanır tarih bilincimizin hızla ortadan kaldırıldığını düşünüyor: Dış güçler yapıyor bunu. Yaşadığınız tüm sıkıntıların kaynağı dış güçler. Bu güzel vatanı bize bırakmama kavgasıdır onların yaptığı!..

TRT'de, çeteciyken Kuva-i Milliye kahramanı olan İpsiz Recep'in hayatını oynayan Kadir İnanır, kendini hayatını canlandırdığı kahramana benzetti. İnanır, bu dizinin hakkıyla çekilmesi için en az 1 milyon dolar, sinema filmi olabilmesi için de 60 milyon dolara ihtiyaç olduğunu söylüyor...

* Yıllardır hep sinema filmi olarak düşündüğünüz İpsiz Recep'in dizi filminde oynuyorsunuz, dizi yapılması daha mı kolay geldi?

Ben bunu büyük bir sinema filmi olarak düşünüyordum. Çünkü İstiklal Savaşı'nın her sayfası ayrı bir film. Ama bu hikayelerin sinemaya uyarlanması için çok iyi hazırlanılması ve iyi bir bütçenin oluşturulması gereklidir. Bizim ülkemizde de Kurtuluş Savaşı ile ilgili filmler yapıldı daha önce. Fakat tam istenilen biçimde oluşmadı. Oysa tarihimizin her sayfasından bir film çıkarabiliriz. Müthiş zengin bir yakın tarihimiz var. Benim kitaplığımda yakın tarihle ilgili geniş bir bölüm var. Tarih ilgi alanıma girdi. O tarihleri hızla dolaşırken resmi ve alternatif tarihten de pek çok şey öğrendim. Bu kitapları incelerken öğrendim ki daha düzenli orduya geçmeden, bizim dört yandan kahramanlarımız oluştu. Hepsi birer kahraman ve dolayısıyla hepsi birer sinema öğesi ama İpsiz Recep bende farklı bir yer etti.

* HABERİN TAMAMI GÜNAYDIN'DA