kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Biri bizi düzenlesin canım

Kadınım, yalnızım, çalışıyorum, oradan oraya koşturuyorum, akşam yatağı zor buluyorum... Sonuç: İster istemez sağlıksız besleniyorum. Aç parantez; öğünleri kaçırıyorum, bütün günü bir tostla geçirebiliyorum ve akşam açlık aniden bastırınca önüme ne gelirse ağzıma atıyorum. E sen de söylenme, evde yemeğini kendin yap derseniz, o işler bir sene önceydi şekerim. Ey ailesiyle birlikte sofraya oturan okur, sorarım size: Yalnız kaldığınızda canınız yemek pişirmek istiyor mu? Benim hiç istemiyor. Hadi farz edin içime Ender Saraç'ın ruhu girdi, koştum markete aldım sebzeleri, pişirdim dolaba kaldırdım. Evde olup da o yemekleri tüketebileceğimin garantisi var mı? Yok!

HER ŞEY ZİYAN OLUYOR
Domates alırken bile içim cız bız ediyor benim. Neden? Tek başınayım, her an programımı değiştirebilirim, sebzeleri çürütebilirim de ondan. Ziyan, ziyan, ziyan! Hal böyleyken buzdolabım bir senedir diet kola, beyaz peynir, tost ekmeği ve meyveli yoğurt dörtlüsünden başka bir şey görmedi. Ben de istemez miyim evimde cacığım, bezelyem, pilavım olsun. Olmuyor işte. Neyse, bu da bizim gibilerin ödediği bedellerden biri maalesef... Tamam! Ağlamayı kesiyorum ve konuya geliyorum.

İŞİN SIRRI NEREDE?
Geçenlerde bir süredir görmediğim bir arkadaşıma rastladım. Aa! Adam yarıya inmiş. Göbek gitmiş, yüzünden gözünden sağlık fışkırıyor. "Hayırdır? Nasıl zayıfladın?" diye sordum, "Sağlıklı besleniyorum" dedi. Hah! Bizimki kesin evlendi, karısı da pek becerikli, oh sefası olsun. Meğer yanılmışım, işin sırrı Rafinera'daymış.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN

Hemen araştırdım, yemeklerini tükettim ve karar verdim. Bizim gibi düzensizlerin ve vakitsizlerin yemek programını ancak 'Rafinera' ayarlar. www.rafinera.com'a giriyorsun, kaydını yaptırıyorsun, danışmanlarla görüşüyorsun, diyetisyenleri sana bir dolu soru soruyor ve istediğin yemek paketini seçip sağlıklı yaşamaya başlıyorsun. Rafinera her sabah istediğin saatte kahvaltı, öğleakşam yemekleri ve iki ara öğününü çok şık kaplar içinde istediğin adrese bırakıyor. Sen yemeklerini dolaba kaldırıp zamanı gelince mikrodalga ya da fırında ısıtıp yiyorsun. Benim ilk mönüm organik meyve salatalı, ıspanak krepli, levrekli şahane bir şeydi. Çalışan ve sağlığı için iyi bir şeyler yapmak isteyenlere müjdem olsun.