kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Baro seçimlerinde önce vaatler yarıştı

Çağdaş ÇETİNDEMİR
26.10.2008
Dünyanın en büyük 3'üncü barosu olan İstanbul Barosu'nun yeni yönetimi için dün seçim yapıldı. İlginç vaatlerde bulunan altı aday arasından başkanlığa Muammer Aydın seçildi..
SABAH Kendisine bağlı 23 bin 500 avukatla dünyanın en büyük üçüncü barosu olan İstanbul Barosu, 2008-2010 yönetiminin belirleneceği Olağan Genel Kurulu'nu dün Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirdi. Sabah 08.00'de Anadolu Auditorium Salonu'nda başlayan oylama 17.00'ye kadar devam etti. Oylamaya Genel Kurul'un ilk gününde imza veren 16 bin üye katılırken, ilk gün imza veremeyen üyeler de mazeret belirterek oy kullandı. Seçimi Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Muammer Aydın kazandı.

ÜCRETSİZ ULAŞIM, CÜPPE
Hareketli saatlerin yaşandığı oy kullanma sırasında kulis çalışmaları da gün boyunca devam etti. Seçim boyunca Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Muammer Aydın, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Kemal Aytaç, Katılımcı Avukatlar Grubu adayı Mebuse Tekay, Savunma Avukatları Grubu adayı Muhittin Köylüoğlu, Birlik Platformu adayı Uğur Yetimoğlu ve Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Şadi Çarsancaklı, binada kurulan kendi seçim stantlarında propaganda yaptı. Başkan adayları oy kapabilmek için önce vaatlerini yarıştırdı. Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Kemal Aytaç hizmet önerilerini adliyeler arasında ücretsiz ulaşım, ayakta tanı ve tedavi merkezi, baro odalarında ihtiyaç kadar temiz ve ücretsiz cüppe, ücretsiz hukuk programları, çocuk oyun odaları, baro kuryesi, baro internet tv, hukuk kütüphanesi ve müzesi olarak sıraladı.

'İLK KADIN BAŞKAN' ADAYI
Katılımcı Avukatlar Grubu'nun adayı Mebuse Tekay, seçilmesi halinde İstanbul Barosu'nun "ilk kadın başkanı olma" özelliğine dikkat çekti. Tekay müzik eşliğinde avukatlarla konuşan ve "Başka bir baro mümkün" mesajı verdi. Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı İshak Şadi Çarsancaklı ise seçmene "Ortak paydamız var mı?" diye sordu. Aidatın 100 YTL, adliyedeki İSPARK otoparklarının avukatlara 1 YTL olacağını, borçların yeniden yapılandırılacağını, TOKİ'den hâkimlerle aynı şartlarda ev alınacağını, söyledi. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Muammer Aydın ise eşinin desteğiyle sürdürdüğü seçim çalışmaları sırasında "Saygın, bağımsız ve güçlü avukatlar için güçlü bir baro" dedi. Birlik Platformu adayı Uğur Yetimoğlu ise propaganda faaliyetleri kapsamında "Laik cumhuriyete, üniter devlete, demokrasi ve insan haklarına" vurgu yaparak, ışıl ışıl baro odaları, huzurevi, kütüphane ve sosyal tesis vaat etti. Seçime Savunma Avukatları adayı olarak katılan Muhittin Köylüoğlu da ekonomik sorunlara ağırlık verdi ve "Savunmanın KDV'si olmaz. UYAP kaldırılmalı" görüşüne yer verdi. Oylama sonucu ise Muammer Aydın, 5 bin 619 oy alarak 2010'a kadar İstanbul Barosu başkanlığına seçildi. Aydın'ı 4 bin 368 oyla Kemal Aytaç, 3 bin 661 oyla Şadi Çarsancaklı izledi.