kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Cumartesi SABAH  
TURGAY NOYAN

Ve Osman Atasoy yine 'Vira bismillah,' dedi

Türk denizcileri arasında en küçük tekneyle dünya seyahati yapan yelkenci olarak anılan Osman Atasoy, bu kez Uzaklar II adlı özel yapım teknesiyle ve Yüksel İnşaat'ın ana sponsorluğunda, Amerika kıtasının güney ucundaki Horn Burnu'na gidiyor. 22 Ekim Çarşamba günü Marmaris'ten yola çıkan usta denizcinin bölgede hüküm süren fırtınaları, soğuk hava ve buz dağlarıyla 'Yedi Denizlerin Everesti' ya da 'Dünya'nın Ucu' olarak da anılan Horn Burnu'nu dönmeyi hedeflediği yolculuğu yaklaşık bir yıl sürecek. Yolculukta Uzaklar'ın ikinci denizcisi ise Sibel Karasu olacak.
Bu zorlu seyahat öncesi Osman Atasoy'a destek vermek için 11 Ekim'de Marmaris'te düzenlenen törene katıldım.
Seyahate çıkışın gerçekleştirileceği Netsel Marina'daki törene sponsor firma temsilcilerinin ve Marmaris Belediye Başkanı'nın yanı sıra ülkemizin usta denizcileri de gelmişlerdi.
Yelkenle ilk dünya seyahati yapan duayen denizci ağabeyimiz Sadun Boro, Necati Zincirkıran, Amatör Denizcilik Federasyonu Başkanı Teoman Arsay, geçtiğimiz yıl dünya seyahatini tamamlayan Alim Sür ve halen yelkenle Türkiye kıyıları turu yapan Hakan Güvenç uğurlamaya gelenler arasındaydı...

BİR YIL SÜRECEK
Atasoy bir öncekinin aksine bu kez yolculuğa, arkasına sponsorları alarak çıkıyordu. Ana sponsor olan Yüksel İnşaat CEO'su Emin Sazak yaptığı konuşmada bu zorlu seyahati desteklemekten duydukları gurur ve mutluluğu ifade ederek, yelken sporuna olan yakınlıklarını da vurguladı.
Yaklaşık bir yıl sürecek, 19.500 deniz mili mesafenin kat edileceği bu zorlu seyahatte Uzaklar II'nin rotası; Türkiye, Cebelitarık Boğazı, Kanarya Adaları, Brezilya, Arjantin, Horn Burnu, Şili, Peru, Panama Kanalı, Bermuda, Cebelitarık Boğazı, Türkiye olacak.
Daha önce 8.5 metrelik Uzaklar teknesiyle beş yıl süren bir dünya seyahati gerçekleştiren Atasoy'un Horn Burnu seyahatinde kullanacağı Uzaklar II yelkenlisinin planları Avustralyalı tasarımcı Graham Radford tarafından çizildi ve 14 metre boyundaki çelik gövdeli tekne, bu seyahat için özel olarak tasarlandı.
Seyahat sırasında Osman Atasoy'a profesyonel dalış eğitmeni ve sualtı rehberi Sibel Karasu eşlik ederken, kara destek ekibinde de Fatih Çekirge ve İDO Pazarlama Şefi Murat Nurcan yer alacak.