kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çanakkale uçuşlarına durdurma kararı

Giriş Saati : 23.10.2008 14:17
Güncelleme : 23.10.2008 22:06
Yeni Haber
Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Atlasjet firmasının 25 Ekim Cumartesi gününden itibaren Çanakkale uçuşlarını durdurma kararı aldığını bildirdi.

Vali Kırlı, Atlasjet in, Çanakkale uçuşlarını sonlandırma veya ara verme niyetinde olduğunu ve bu kararını uygulama yoluna girdiğini söyledi. Hava yolu şirketinin 25 Ekim Cumartesi gününden itibaren Çanakkale ye uçmama kararı aldığını, Çanakkale Ticaret Odası temsilcisinin de yer aldığı bir heyeti, şirketin yönetim kurulu başkanı ile görüşmek üzere İstanbul a gönderdiğini belirten Kırlı, şöyle konuştu:

Biraz ara verilecek, ama bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bir kez daha görüşülecek. Yıl sonuna kadar, tarifeleri değiştirmek suretiyle uçuşları tekrar başlatmak konusunda değerlendirmemizi bildireceğiz. Kabul ederlerse devam edeceğiz. Çanakkale nin uçuş potansiyelinin yüksek olduğuna inandığını ifade eden Kırlı, yeterli tanıtım yapılamadığı için bu durumun ortaya çıktığını vurguladı.

Kırlı, bir ilin kalkınmasının havaalanı trafiğine bağlı olduğuna değinerek, Havaalanınız açık değilse, turizminizi geliştiremezsiniz, kalkınmanızı sağlayamazsınız. Bu çağdaş ulaşım aracını Çanakkale ye getirmek şarttır dedi.

Uçuş stratejisinin sadece Çanakkale den İstanbul a gidenlere değil, kente gelmek isteyenlere göre de belirlenmesi gerektiğine dikkati çeken Kırlı, Asıl değerlendireceğimiz husus Türkiye deki Çanakkale ye olan ilgiyi kullanmaktır. Bu ilgi İstanbul dan da vardır, İzmir den de, Ankara dan da. Yeter ki biz bu ulaşımı sağlayalım diye konuştu.

Kırlı, Çanakkale ye hava ulaşımı konusunda THY yetkilileriyle de görüştüklerini ifade ederek, THY Genel Müdürü, nisan ayında uçuş sözünü hem bana verdi hem de milletvekillerimize dedi.

(AA)