kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dev Türk bayrağını su altında açtılar

Giriş Saati : 23.10.2008 15:38
Güncelleme : 23.10.2008 22:06
Yeni Haber
Fethiye Ölüdeniz'de yapılan rekor denemesi kapsamında, eski SAT komandosu Namık Ekin, 2 balık adam ve emekli SAT komandosu arkadaşının yardımı ile 600 metrekare büyüklüğündeki Türk bayrağını 40 metre derinlikte açtı.

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesi sahilinde, 20X30 ebadında ve 600 metrekare büyüklüğündeki dev Türk bayrağını su altında açma rekorunu hayata geçirmek isteyen eski SAT komandosu Namık Ekin, 2 balık adam ve emekli SAT komandosu arkadaşının yardımı ile 6 saat süren yorucu bir çalışmanın ardından 600 metrekare büyüklüğündeki Türk bayrağını 40 metre derinlikte açmayı başardı. Rekor denemesi su altından ve gökyüzünden görüntülendi.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Başarılı bir rekor denemesi yapan Namık Ekin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Türkiye de insanların birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, Bu günlerde Türkiye nin bu bayrağa sahip çıkması gerekir. Bu yüzden denizin 40 metre derinliğinde 600 metrekarelik Türk Bayrağımızı açtık. Bayrağın genişliğini notere de tespit ettirdik. 600 metrekarelik ve 65 kilo ağırlığındaki Türk Bayrağını denizin 40 metre derinliğine indirip, açmayı başardık dedi.

Türk Bayrağı nı yamaç paraşütü ile gökyüzünde pilot Yiğit Yıldırım ile iki kez açmayı denediklerini de hatırlatan Ekin, Yeterli rüzgar çıkmadı. Ayrıca, bayrağın ağırlığı bu uçuşu imkansız kaldı. Bu rekor denemesini 29 Ekim tarihinde yapacağız. 29 Ekim de bin 800 metre rakımlı Babadağ dan atlayarak Türk bayrağını gökyüzünde dalgalandıracağız diye konuştu. Ölüdeniz deki rekor denemesini beldede tatil yapan turistler de ilgiyle izlediler.

(AA)