kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
BELGİN ÇOBAN
kitap

Bana burcunu söyle hastalığını söyleyeyim

Yaşamının bu bölümünde herhangi bir hastalığı bulunanlar, hiç hasta olmasalar bile ilerleyen dönemde herhangi bir hastalıkla karşılaşma riski olup olmadığını merak edenler için enteresan bir kitap çıktı. Kişinin psikolojik sorunlarından kaynaklanan hastalıklar irdeleniyor, astroloji üzerinden riskler ortaya dökülüyor. Üstelik tedavi önerileri de var, hem de şifalı bitkilerle... Astrolog Frederico Ciongoli ile bitkisel ürünlerle bakım yapan Suna Dumankaya kafa kafaya vermiş; 'Amazonlar'dan Anadolu'ya Doğal Sağlık ve Güzellik' isimli bir kitap yazmış. Alfa Yayınları'ndan çıkan kitapta 12 burç üzerinden tüyolar veriliyor, önerilerde bulunuluyor. Hemen örneklere geçeyim; dikkatinizi daha çok çekeyim:

KOÇ: Rahat davranamaz ve yaşamın doğal akışına güvenmez. Mükemmel olmak zorunda hisseder. Kontrolü elinden kaçıracağından korkar. Meyilli olduğu sağlık sorunları: Migren, sinüzit, soğuk algınlığı, yüksek tansiyon, burun kanaması, baş bölgesiyle ilgili problemler, kas problemleri, kellik ve anemi.

BOĞA: İçsel uyumlarında eksiklik vardır, kendilerine ve başkalarına karşı hem aşırı coşkulu hem de tahammülsüzdürler. Meyilli olduğu sağlık sorunları: Ses teli problemleri, tiroit, boyun tutulması, boğaz-kulak ağrısı, bademcik ağrısı.

İKİZLER: Hayattan korkarlar, hayatı reddetmekle yani engeller ve beklenmeyen sorunlarla yüzleşmekte zorluk çekerler. Meyilli olduğu sağlık sorunları: Grip, nezle, astım, alerjiler, bronşit, zatürree, kanser, omuz tutulması, sinir sistemine bağlı rahatsızlıklar.

YENGEÇ: Bağımlılık, hükmetmek, öfke, nefret gibi duyguların ve kişisel kudretin merkezini temsil eder. Bir şeyleri kabullenememek mide rahatsızlığı yaratır. Meyilli olduğu sağlık sorunları: Sindirim problemleri, göğüs hastalıkları, rahim problemleri, pankreas rahatsızlıkları, vücudun su tutması.

ASLAN: Yaşamlarını başarılar etrafında kurmak isterler. Toplumda iyi bir konum edinmek ve maddi açıdan refaha ulaşmak amacını güderler. Meyilli olduğu sağlık sorunları: Kalp krizi, kan pıhtısı, kalpte çarpıntı yapan sinirsel gerginlikler, omurgada düzensizlikler, sırt ağrıları, göz problemleri.

BAŞAK: Bir olayı sonuna kadar yaşamak isterler. Cisimlerle ve kişilerle büyük bir bağ kurarlar. Meyilli olduğu sağlık sorunları: Bağırsak problemleri, kabız, kolit, ishal, gaz, dizanteri ve yiyecek alerjileri.

TERAZİ: Duygusal hayatında çok yaralandığı için karmaşıklıklardan büyük korku duyar. Başkalarının yaptığı çoğu şeyi aşırı derecede eleştirir. Meyilli olduğu sağlık sorunları: Böbrek hastalıkları, mesane problemleri, cilt problemleri, şeker ve böbrek taşı.

AKREP: Cinsel enerjileri çok güçlüdür. Kendilerine değer verirler, yaratma güçlerine güvenirler. Meyilli olduğu sağlık sorunları: Rahim problemleri, genital enfeksiyonlar, cinsel hastalıklar, kadınlarda anemi, mesaneyle ilgili sorunlar.

YAY: Değişimleri hazmedemeyen, yenilikleri reddeden ve bir durumdan sonra sonuna kadar faydalanmayı bilmeyen kişilerdir. Saldırganlıklarını bastırırlar. Meyilli olduğu sağlık sorunları: Karaciğer problemleri, kolesterol, obezite, kalça ve göğüs problemleri, siyatik.

OĞLAK: Kararsızdırlar ve özgüven kaybı vardır. Genelde diğerlerinin gölgesinde veya hükmünde yaşar, özgüveninden ödün verir. Meyilli olduğu sağlık sorunları: Diz problemleri, romatizma, diş problemleri, cilt problemleri, kemik erimesi.

KOVA: İnatçı, dediğim dedik yapıdadırlar. Çevrelerinde olup biten olayları ne kadar acı olursa olsun görmezden gelirler. Meyilli olduğu sağlık sorunları: Kan dolaşımı problemleri, variz, hipertansiyon, bileklerin şişmesi, sinirsel düzensizlikler ve aşırı duyarlıktan muzdariptirler.

BALIK: Kendini harap ve işgal edilmiş hissetme olasılığı yüksektir. Özgüven eksikliği vardır. Meyilli olduğu sağlık sorunları: Ayak sorunları, bağışıklık sisteminde düzensizlikler, lenfatik sistem, uyuşturucu ve alkol kullanma eğilimi, ilaç alerjileri. Burçların detayı, öneriler, bakım formülleri ve şifalar kitapta...