kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ekmek kuyruğunda savaş: 30 kişi yaralı

Fatih BALTACI SABAH
12.10.2008
Adana'da 19 Mayıs Mahallesi'ndeki pide kuyruğunda çıkan kavga, Şanlıurfalı iki aşiretin sokak savaşına döndü. Taşlı-sopalı ve bıçaklı kavgada 30'u aşkın kişi yaralandı ..
Adana'da iki aile arasındaki kavga meydan savaşına dönüştü. Taş, kiremit, sopa ve bıçakların kullanıldığı yaklaşık bin kişinin katıldığı kavgada 30'dan fazla kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken; 13 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kavganın büyümesi ile olay yerine giden çevik kuvvet ekipleri, tarafları ayıramayınca gaz bombası ve biber gazı kullandı.

TOKAT ATILINCA ORTALIK KARIŞTI
Olay dün sabah saatlerinde 19 Mayıs Mahallesi Çukurova Caddesi'nde meydana geldi. Kurmani aşiretine mensup iki çocuk, Yüksel aşiretine ait Süskenoğlu Pide ve Lahmacun Fırını'na geldi. Burada pide kuyruğuna giren iki çocuk, sıra tartışması nedeniyle fırında çalışan bir işçiyi tokatladı. Bunun üzerine çıkan kavgaya işçinin yakını olan fırın çalışanları ve yakınları ile çocuğun yakınları da katılınca ortalık bir anda savaş alanına döndü. Bir anda yaklaşık bin kişinin geldiği mahallede taraflar birbirlerine ellerine geçirdikleri taş, kiremit, sopa ve bıçaklarla saldırdı. Olay yerine gelen polis, kavgayı ayırmakta güçlük çekince devreye çevik kuvvet ekipleri girdi. Tarafları ancak gaz bombası ve biber gazı ile dağıtabilen çevik kuvvet ekipleri, mahallede geniş güvenlik önlemi aldı. 30'dan fazla kişinin yaralandığı kavgada durumları ciddi olan 13 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Çukurova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sevim, Salih, Aziz, Fatma ve Selahattin Yüksel, Bekir Baytal, Zekiye Kayabaşı, Sabah Kayabaşı, Abdullah Beyazkuş, Nuriye Şal ve Mustafa Çakır, tedavilerinin ardından taburcu edilerek sorgulanmak üzere Köprübaşı Polis Karakolu'na götürüldü. 2 kişinin tedavisinin halen sürdüğü bildirildi.

ŞİKÂYETÇİ ÇOK, GÖZALTI YOK
İki tarafın da birbirinden şikâyetçi olduğu meydan kavgasının ardından Köprübaşı Polis Karakolu, uzun süre iki aileden şikâyetçilerle dolup taştı. Olayın yaşandığı 19 Mayıs Mahallesi'nde geniş güvenlik önlemi alan emniyet yetkilileri, tarafların ifadelerine başvurduktan sonra evlerine gönderildiğini ve kimsenin gözaltına alınmadığını bildirdi. Soruşturma ise sürdürülüyor. Bu arada kavganın tarafı olan aşiretlerin de bağlı olduğu belirtilen Bunimer aşireti reisi Ali Beyazkuş'un olayları yatıştırmak için Şanlıurfa'dan Adana'ya geldiği belirtildi.
Haberin fotoğrafları