kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kayaya çarpan gemiden 31 mürettebat kurtarıldı

DIŞ HABERLER
12.10.2008
Cebelitarık'ta fırtınada 35 bin tonluk yük gemisinin hâkimiyetini kaybeden 31 kişilik mürettebat helikopterle kurtarıldı. Kayalara bindiren gemi parçalandı ..
Avrupa'nın en güney ucunda geçtiğimiz cuma günü çok büyük bir facia ucuz atlatıldı. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Liberya bandıralı "Ferda" adlı gemi, Cebelitarık Boğazı açıklarında motoru bozulduğu için demirlemiş halde bekliyordu. Ancak fırtınanın patlaması ve rüzgârın saatte 120 kilometre hıza çıkması nedeniyle çıpa taramaya başladı.

'HAVA BİR TÜRLÜ DİNMEDİ'
Sahil güvenlik, iki büyük kurtarma gemisiyle "Ferda"yı sahilden uzaklaştırmaya çalışsa da başarılı olamadı. 35 bin ton ağırlığındaki yük gemisinin giderek sahile yaklaşması üzerine güvenlik ekipleri, 31 kişilik mürettebatı kurtarmaya karar verdi. Mürettebat gönderilen helikopterlerle hızla gemiden alınarak karaya çıkarıldı. Geminin sürüklenmesi nedeniyle dengesini kaybederek düşen ve yaralanan gemi çalışanları hastanelere kaldırıldı. Helikopterin de kurtarma çalışması esnasında şiddetli rüzgâr nedeniyle birçok kez kontrolünü kaybetme tehlikesi yaşadığı kaydedildi. Kurtarma ekibinden bir yetkili, "Onları kaybedeceğimizi düşünüyorduk. Hava bir türlü dinmedi ve çok zorlandık" dedi. Bir saat süren sürüklenme sonrasında gemi kayalıklara çarptı. 24 yıllık gemi ortadan ikiye ayrıldı. Ertesi gün geminin tamamen parçalandığı öğrenildi. Geminin taşıdığı yük belirtilmedi.