kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
(Soldan) Oyuncu Serra Yılmaz, TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil ile yönetmen Ferzan Özpetek, Mükemmel Bir Gün filminin İtalyan başrol oyuncularından oluşan kadrosuyla önceki akşam Antalya’da basının karşısına çıktı.

Çocuk gibi heyecanlılar

OLKAN ÖZYURT ANTALYA
12.10.2008
Festivalde filmi gösterilen Türk yönetmenlerin heyecanı görülmeye değer. Ferzan Özpetek ve Selim Evci filmleri Venedik'te gösterilirken bile bu kadar heyecanlanmadıklarını söylüyor..
Ferzan Özpetek, "Venedik'te bile bu kadar heyecanlanmamıştım. Antalya'da filminizin gösterilmesi ailenize karnenizi alıp götürmek gibi bir duygu" diyor; son filmi Mükemmel Bir Gün'ü festival kapsamında gösterildikten sonra. Benzer bir cümleyi Ulusal Yarışma'da yer alan İki Çizgi'nin yönetmeni Selim Evci de söylüyor. Bu da yönetmenlerin Antalya Film Festivali ile duygusal bir bağları kurduklarının göstergesi. Altın Portakal'da, program yoğunluğu nedeniyle bütün etkinliklere katılmak imkansız. Ama prömiyerlere her zaman öncelik veriliyor. Ferzan Özpetek de, filminin Türkiye prömiyerinden sonra dün basının karşısına çıktı. Açıkçası film seyircileri ikiye bölmüş durumda. Çok beğenenler olduğu gibi, filme ağır eleştiriler de gelmiş gibi. Ortası yok. Özpetek genel olarak olumlu eleştirilere kulak kabartıyor. Lakin söylemek gerekir ki, film, Özpetek'in o sıcak insan ilişkileri içerikli sinemasına alışkın olanlara oldukça sert gelebilir. Aile içi şiddetin doruklarında gezinen filmle ilgili olarak, Özpetek "Filmi mutlu sonla bitirmedim, çünkü bu hayatta da pek mümkün değil," diyor. Oyuncularına övgüler yağdıran Özpetek, özellikle Avrupa'nın artık refah dolu bir yaşam sürmediğini, fakirliğin ise çok yaygınlaştığını belirtiyor. Filmin başrol oyuncusu Isabella Ferrari ise, filmi çekerken bayağı duygusallaştığını anlatıyor. Kadına yönelik şiddetin tüm dünyada yaygınlaştığını belirten Ferrari, ailelerin yıkılmasında en çok kadınların zarar gördüğünü düşünüyor. Venedik'ten Antalya'ya gelen bir başka film de Selim Evci'nin İki Çizgi filmi. Yol hikâyesi üzerinden bir çiftin yaşadıklarını anlatan eser, Ulusal Yarışma'da gösterilen ilk Türk filmi. Konusu ve tarzı ile, Nuri Bilge Ceylan'ın İklimler filmini hatırlatan yapım, seyirci üzerinde derin bir etki yaratmadı. Fakat bir ilk film olarak kayda değer bulundu. Festivalde bugün de oldukça hareketli. Sırasıyla Pazar - Bir Ticaret Masalı, Altın İstiridyeli Pandora'nın Kutusu ve Son Cellat filmlerinin galası yapılacak. Bu arada hemen belirtelim; haftaya cumartesi açıklanacak Ulusal Yarışma sonuçlarını belirleyen jüri, işinin çok zor olduğunun daha şimdiden farkında.
Haberin fotoğrafları