kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ŞEHİT ÇOCUĞUNA İLGİ Erdoğan çifti Aktütün Karakolu’nda şehit olan uzman çavuş Bahattin Erturhan’ın eşi Fatma Erturhan ve küçük kızı Sılanur’a yakın ilgi gösterdi. Sılanur’a oyuncak bebek hediye eden başbakan, anne-kızı protokolde arka sıraya oturttu. Cengiz UYSAL

"Baykal'a seçime kadar yanıt yok"

BÜLENT AYDEMİR- SİVAS
12.10.2008
Erdoğan, birlikte televizyon programına çıkma önerisini reddettiği Baykal'a, yerel seçim kampanyasına kadar yanıt vermeyecek..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Pir Sultan Abdal'ın dizeleriyle birlik ve beraberlik mesajı verdiği Sivas'ta CHP lideri Deniz Baykal'a rest çekti. Kendisini canlı yayında tartışmaya çağıran Baykal'a "seçim kampanyasına kadar" yanıt vermeyeceğini açıklayan Erdoğan, Baykal için, "Onu ademe mahkûm ettik" (Sorunu kökten yok farzetmek) dedi. Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda, Aktütün Karakolu ve Diyarbakır'daki terör saldırıları ile ilgili "Üzerimize düşen görevi sonuna kadar sürdüreceğimizi gerek Türkiye'ye gerek tüm dünyaya haykırıyorum" diyen Erdoğan şu mesajları verdi:

EBEDİ KARDEŞLİK

*
Buradaki ebedi kardeşlik iklimi, millet olarak, ülke olarak geleceğimiz için teminatımızdır. Biz vatandaşın kendisine borçlu olduğuna inanan iktidarlardan değiliz.

* Bütün ayrılıkları, farklılıkları bir kenara bırakacağız. 'Gelin canlar bir olalım' diyerek bu ülkenin ruh zenginliğini bu ülkenin çocuklarına kazandırmaya çalışıyoruz. Geçmişte bu ülkenin insanlarını birbirine düşürmek isteyenler yüreklerimizde acı ukdeler bırakmış olabilirler. Ama biz büyük bir millet olmanın şerefini yüzyıllarca birlikte yaşadık. Her zaman demokrasinin, adaletin merhametin çıtasını yükselteceğiz. Sivas ellerinde sazımız ilelebet çalacak, muhabbet türkülerimiz ilelebet söylenecek.

* (Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin sloganları üzerine) Sayın Baykal'la seçim kampanyalarına kadar bu defteri kapattım. Hiç cevap bile vermeyeceğim. Onu ademe mahkûm ettik. Hiç cevap vermeyeceğiz. Seçim kampanyasında gerektiği zaman konuşuruz. Çünkü bu noktada biz rahatız, aldırmayın. Başbakan Erdoğan, önceki akşam da hakkındaki 1 milyon dolarlık rüşvet iddiası nedeniyle AK Parti'deki faal görevlerinden istifa eden Sakarya milletvekili Şaban Dişli'yi, kalp rahatsızlığı nedeniyle yattığı hastanede ziyaret etti.