kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Alerjiye karşı rahat nefes alma önerileri

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
10.10.2008
Tıp dergilerinden birinde, sinüslerini günde dört defa 60 ila 120 kez sesli ve sık mırıltılarla temizleyen adamın hikayesi yer alıyordu... Neyse ki, mevsimsel alerjiden yakınanlar ve onların çevresindeki herkes için 'daha iyi ve doğruluğu kanıtlanmış' rahat nefes alma yolları var:

* Burnunuza porselen demlikle su çekin: Eğer elinizden mendil düşmüyorsa, sinüslerinizi boşaltmayı deneyin. Bunu yapmanın en iyi yolu demlik kullanmak! Kulağa tuhaf gelebilir ama birçok insanda işe yarıyor. Küçük sihirli lambaya benzeyen demliği ılık tuzlu su ile doldurun, lavaboya gidin, başınızı yana eğin ve sıvıyı yavaşça burun deliklerinizden birine dökün. Sıvı diğer delikten çıkacaktır. Rahatsız edici değil. Tuzlu spreyler de işe yarıyor, ama bu kadar etkili değil.

HAVA FİLTRESİ ŞART
* Polenleri dışarıda tutun:
Evinizin içindeki havayı temiz tutmak ve polenlerden kurtulmak için ayakkabılarınızı kapıda çıkarın. Polenleri yatağa getirmemek için yatmadan önce duş alın. İyi bir hava filtre sistemi alın ve filtresini ayda en az bir kez değiştirin ya da yıkayın. Kapıları ve pencereleri kapalı tutun ve kıyafetlerinizi kurutmak ya da havalandırmak için dışarı asmayın.

* Seyahatte olduğunuzu hayal edin: Kendinizi karlı bir dağda nefes alırken düşünün. Yapmak pratik gerektiririr ama denemesi bedava; üstelik stres seviyenizi de aşağı çekmeyi başarıyor.