kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Doğru beslenmenin muhteşem ikilileri

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
10.10.2008
Batman ve Robin, Will&Grace, i-Pod ve yürüyüş bandı... Tek başlarına da hiç fena değiller ama birlikte inanılmaz bir ikili oluyor. Aynı şekilde aşağıda tavsiye edeceğim yeme alışkanlıkları da sağlığınıza doping etkisi yaratacak muhteşem ikililer...:

1-AVAKADO-DOMATES
Avokadoda bulunan sağlıklı yağlar, vücudunuzun 'karotenoidleri' emmesine yardım eder. Karotenoidler; domates ve diğer kırmızı ve sarı sebzelerde bulunan önemli bileşimlerdir. Karotenoidler kalp hastalıklarına ve kansere yakalanma riskinizi en alt seviyeye indirirler. Bir çalışmada, orta boy bir avokadonun sadece üçte ikisinin bile sebzelerin verdiği gücü artırdığı görülmüştür. Fakat avokadolar kalori bakımından zengin meyveler oldukları için günde çeyrek taneden daha fazla yememenizi öneriyoruz.

2-KALSİYUM-D VİTAMİNİ
Birlikte alındığında, bu besinler kemiklerinizi ve bağışıklık sisteminizi tek başlarına yapabildiklerinden çok daha fazla güçlendirirler. (D vitamini vücudunuzun kalsiyumu emme hızını artırır) Durun daha bitmedi! Bu ikili aynı zamanda damarlarınızın daha sağlıklı bir şekilde kalmasına yardımcı olur. Unutmayın; sağlıklı damarlar daha az kalp hastalığı, daha az kırışıklık ve kesinlikle çok daha iyi bir seks performansı demektir. Kalsiyum ve D Vitamini bununla da yetinmeyip sizi 'tip 2 diyabet' hastalığından da korur. Günde 1200 mg (İU) kalsiyum ve 800 mg (IU) D Vitamini tükettiğiniz takdirde bu hastalığa yakalanma oranınız yüzde 33 oranında azalır. Daha da ileri giderek size günde 1000 mg. D3 Vitamini (D vitaminin en güçlü halidir) almanızı ve kalsiyumun yol açabileceği kabızlığı engellemek için bu karışıma 400 mg. magnezyum eklemenizi tavsiye ediyoruz.

3-SİZ VE ZAYIF BİR ARKADAŞINIZ
Kilo vermeye çalışan kişiler fit bir vücuda sahip ya da kısa süre önce başarılı bir şekilde kilo vermiş bir arkadaşlarıyla görüşmeye başladıklarında daha hızlı incelmeye başlarlar. Hatta kilo vermeyi başarmış bir tek arkadaş bile nasıl kilo verileceğini bildiğini iddia eden üç kişiden daha iyidir.
Haberin fotoğrafları