kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Kadını değerli kılan şey ne?

Bugün gelin hep birlikte 'pratik bir eleştiri!' yapalım. Tarih boyunca sorulan o meşhur sorunun cevabını arayalım. Soru şu: "Kadını erkeklerin gözünde değerli kılan şey nedir?" Belki kimine göre 'aşk!', kimine göre 'bağlılık!', kimine göre 'üremek!', kimine göre 'hislenmek!', benim gibi düşünenlere göre de 'cinsellik!' Biliyorum; şimdi bazı okuyucularım bana şu soruyu sorabilir: "Kadının değeri iki bacak arasında mı saklı?" Vereceğim cevap belki bazılarının ağzının tadını bozabilir; ama bana göre "Evet!", kadının erkeklerin gözündeki değeri ne yazık ki 'bir değer tapınağı!' olan 'cinsel uzvundan!' geliyor.

İLHAM KAYNAĞI
Belki beni bu düşüncemden dolayı duygusuz olarak eleştirebilirsiniz. Ama yazının başında size söylemiştim; bugün 'pratik bir eleştiri!' yapıyoruz. Sonra da kaldığımız yerden birlikte düşünmeye devam ediyoruz. Ben ayrıca bu meşhur soru karşısında şöyle düşünüyor ve size diyorum ki; "Erkeklerin bugünkü inançları nedir diye bana sorsalar, kesinlikle şu cevabı verirdim: Seks!" Çünkü bana göre seks, modern dünyanın en uygar inanç biçimi oldu. Şimdi size soruyorum: "Tarih boyunca da hep böyle olmadı mı zaten? Bir kadının cinsel uzvu, bir erkeğin ilham kaynağı olmadı mı?" Bence oldu. Tarih boyunca bir erkek, tarih boyunca bir kadının cinsel kimliğinde hayat buldu. O kadını düşünerek ilham aldı, hayatını sürdürdü. Ama hayatını sürdürürken de bedeller ödedi. Peki, o bedeller ne miydi?

DÜŞÜK DEĞER
70'li yıllara kadar bir kadınla seks yapmak için onlara yalvarıp, ayaklarına kapandılar. Hatta erkeğin bu haykırışları çoğu kadına yetmedi. Bunun üzerine erkekler son kalan hamleyi de yaptılar. Birlikte olmak istedikleri o kadınlarla evlendiler. 'Cinsel mabetleri!'nde yaşamaya başladılar. Sonra da günümüze kadar şöyle düşündüler: "Seksten daha derin bir şey varsa, o da sekstir!" Peki, geçen bu zaman zarfında kadın değerinden bir şey kaybetti mi? Bu soru karşısında şöyle düşünüyor ve size diyorum ki; "Kadınların bugünkü inançları nedir diye bana sorsalar, kesinlikle şu cevabı verirdim: Cinsel açlık!" Bence günümüz kadını kendisini değerli kılan şeye hâlâ sahip olmasına rağmen, bu sahip olduğu şeyi cinsel açlık adına hoyratça kullanıyor. Hatta cinsel uzuvlarının 'hisse değeri!'ni düşürüyorlar. Kıssadan hisse diyeceğim şudur ki, günümüz kadını kendi değerini bir nebze düşürse de hâlâ cinsel kimlikleri çok fazla şey ifade ediyor. Bu yüzden de erkekler, kadının cinsel tapınağına sahip olmak için hâlâ kıyasıya yarış halindeler.