kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Aşırı sağcı lider aşırı hız kurbanı

11.10.2008
Avusturya'da seçimlerde oylarını yükselttikten sonra günlerce manşetlerde yer alan Haider dün makam aracıyla hız yaparken hayatını kaybetti..
Yeniden iktidara gelme ihtimali konuşulan Avusturya'nın ırkçı lideri Jörg Haider (58) dün geçirdiği bir trafik kazası sonrası hayatını kaybetti... Avusturyalı polis yetkilileri ülkenin güneyindeki Klagenfurt kenti yakınında meydana gelen kazada Haider'in başından ve göğsünden yaralandığını olay yerinde hayatını kaybettiğini açıkladı. Haider'in yaklaşık 150 kilometre hızla ilerlerken bir arabayı solladığı yaklaşık 5 dakika sonra aracının kontrolden çıktığı belirtildi. Sabaha karşı meydana gelen trafik kazası sırasında Haider'in aracında yalnız olduğu açıklandı. APA haber ajansı da, Haider'in olay gecesi bir dergi tanıtım gecesinde olduğunu ve Volkswagen marka Phaeton modeli makam aracının birkaç takla atıp hurdaya döndüğünü kaydetti.

15 YIL ÖNCE ÖLÜMÜN KIYISINDAN DÖNDÜ
Haider, 1993'te de aşırı hız nedeniyle kaza yapmıştı. Haider, trafik kazasını ufak bir sıyrıkla atlatmıştı. Haider'in sözcüsü Stefan Petzner, liderin ölümünü, "Bizim için dünyanın sonu gibi" sözleriyle değerlendirdi. 1999'daki seçimde FPÖ Genel Başkanı olarak yüzde 27 oy alarak hükümete katılan Haider, AB'nin şimşeklerini çekince, hükümetten ayrılmak zorunda kalmıştı. Haider, geçen hafta "suç işleyen göçmenlere elektronik pranga takalım" diyerek tepki çekmişti. Şubat ayında da, eyaletinde cami ve minare yapımını yasaklamıştı.
Haberin fotoğrafları