kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Diyarbakır’daki polis aracına yapılan saldırıda 4’ü polis 5 kişi şehit olmuştu.

Saldırganlar, 24 saatte yakalandı

Kadir ERCAN, Hüseyin KAÇAR, Umut TÜTÜNCÜ
10.10.2008
Polis otosuna saldıran 4 PKK'lıdan 3'ü yakalandı. Saldırıyı organize eden ve aranan Mehmet Şah Yıldeniz'in 3 gün otobüsü izleyip keşif yaptığı belirlendi..
Diyarbakır'da, 4'ü polis, 5 görevlinin şehit edilip 18 polisin yaralandığı polis servis otosuna silahlı bombalı saldırı eylemini gerçekleştirenlerden 3'ü kıskıvrak yakalanırken, saldırıyı planlayan ve eyleme bizzat katılan Mehmet Şah Yıldeniz'in yakalanması için tüm güvenlik birimleri alarma geçirildi. Saldırıyı planlayarak uygulayan PKK'nın 'özel kuvvetler' birimi mensubu terörist M.
Şah Yıldeniz'in 1998 yılında Irak'ın kuzeyine giderek örgüte katıldığı, siyasi ve askeri eğitim alıp birçok eyleme katıldığı belirlendi.

TÜYLER ÜRPERTEN İFADE
Gece boyu olayın meydana geldiği ve zanlıların sokak aralarına doğru kaçtığı belirlenen Aziziye Mahallesi'nde onlarca eve baskın düzenlendi. Olaydan sonra 3 saat içerisinde silahlardaki parmak izlerinden kimliği belirlenen ve eylemi planlamak için birçok kez kırsaldan kent merkezine geldiği saptanan Mehmet Şah Yıldeniz'in ise Diyarbakır dışına çıkamadığı ve yakalanmasının an meselesi olduğu belirtiliyor.
Teröristlerin saldırıyı midibüsün yokuş yukarı çıktığı sırada gerçekleştirdiği, bir kişinin oldukça yüksek olan orta refüjün üstüne çıkıp ateş ettiği ve ilk olarak şoförün vurulup aracın kontrolden çıkmasının sağlandığı belirlendi. Şehitlerin vücutlarında 8-13 arasında kurşun yarası tespit edilirken, olay yerinde 5-6 farklı yerde boş kovanlar bulunması nedeniyle saldırıya bu kadar sayıda kişinin katıldığı ihtimali de değerlendiriliyor.

MOBESE GÖREMEDİ
Saldırganlar, terk ettikleri Kalaşnikof'lar ile patlamamış el bombaları üzerindeki parmak izlerinden tespit edildi. Olaydan sonra saldırının düzenlendiği yere yaklaşık 250 metre yakınındaki Seyrantepe kavşağında bulunan MOBESE kameralarının görüntüleri incelemeye alındı. Ancak olay yerinin çukurda kalması nedeniyle kameranın olayı görüntüleyemediği, otobüsün sadece üst kısmının göründüğü belirlendi. Öte yandan, silahlı saldırıyı TAK'a (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) bağlı Şehit Özgür Roni İntikam Tugayı üstlendi.