kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türkiye'nin kaybı ABD'den fazla"

Giriş Saati : 06.10.2008 11:56
Güncelleme : 06.10.2008 18:40
Yeni Haber
Terör örgütü PKK'nın Aktütün saldırısı ve Türk kamuoyunun buna gösterdiği tepkiler, yabancı basının da gündeminde. Washington Post gazetesi, kamuoyunun, sivil liderlerin PKK'nın saldırılarını durduramamasına öfkesinin arttığını belirtirken, "Türkiye'nin bu yıl PKK saldırılarında verdiği asker kaybı, komşu Irak'taki şiddet sonucunda ABD askerlerinin uğradıklarından fazla" diye yazdı.

Financial Times ise, Türkiye'de sivil ve askeri liderlerin çok yoğun bir baskı altına gireceğini savunurken "Olayın, hükümetin, PKK sorununa kalıcı çözüm bulmasını zorlaştıracağı" görüşünü dile getirdi.

"ÖFKE GİDEREK ARTILYOR"
Washington Post gazetesi, İstanbul kaynaklı Ellen Knickmeyer imzalı uzun haberinde, Türkiye'de kamuoyunun, sivil liderlerin PKK'nın saldırılarını durduramamasına öfkesinin giderek arttığını belirtti.

Türkiye'nin PKK'ya karşı verdiği mücadelede 40 binden fazla kişinin öldüğü 1980 ve 1990 yıllarına göre azaldığını belirten gazete, "Türkiye'nin bu yıl PKK saldırılarında verdiği asker kaybı, komşu Irak'taki şiddet sonucunda ABD kuvvetlerinin uğradıklarından fazla" diye yazdı.

-FT: "YENİ SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR ABD'YLE İLİŞKİYİ GERGİNLEŞTİREBİLİR"
İngiliz Financial Times gazetesi de, Türkiye'nin Irak yetkililerine baskı yapmasının beklendiği kaydediliyor ve şunlar yazıyor:

"Ancak, hükümet, Irak'taki kırılgan güvenlik durumunun istikrarsızlaştırılmasından korkan ABD ve AB müttefikleriyle ilişkileri gerginleştirebilecek yeni sınır ötesi operasyon çağrıları ile karşı karşıya kalacak. Duygular o kadar yoğun iken olay, hükümetin, PKK ile yaşanan soruna kalıcı çözüm bulmasını zorlaştıracak."

Financial Times, PKK saldırısının Anayasa Mahkemesi'nin DTP hakkındaki kapatma talebini incelediği bir döneme denk düştüğüne dikkat çekti.
ANKA