kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

F-16'lar K. Irak'ı vurdu Bordo Bereliler sınırda

Hüseyin KAÇAR / SABAH- CİHAN
06.10.2008
Hakkâri'de 15 askeri şehit eden teröristleri yakalamak için, Bordo Bereliler sıfır noktasına indirildi. F-16 savaş uçakları da, Kuzey Irak'taki Avaşin-Basyan bölgesine bomba yağdırdı..
Aktütün Sınır Jandarma Bölüğü'ne cuma günü öğleden sonra düzenlenen hain saldırıda 15 askerin şehit olmasının ardından bölgede başlatılan operasyonlar dün gece boyunca devam etti. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonlar kapsamında Kuzey Irak'taki Avaşin-Basyan bölgesi de F-16 savaş uçakları tarafından bombalandı. Sınırın sıfır noktasına da helikopterlerle Bordo Berelilerin de aralarında bulunduğu özel kuvvetler indirildi. Birçok stratejik bölgeye yeni mevziler kurulurken, Kato Dağı, Bestler-Dereler bölgesine, Kelereş ve Hisarkapı alanlarına konvoylar eşliğinde jandarma komandolar sevk edildi. Kobra ve Süper Kobra tipi helikopterler teröristlerin kaçış noktaları ile sarp kayalık bölgelerde bulunan mağaralara gece boyunca bomba yağdırdı. Şemdinli'ye 60 kilometre mesafede bulunan Balkayalar ile Çarçela bölgesi top atışları ile dövüldü.

9 BOMBA ATTI SONRA VURULDU
Aktütün köyü yoluna mayın döşenmesi nedeniyle köye giriş ve çıkışlar yasaklanırken, sabahın ilk ışıklarıyla bölgeye helikopterler asker ve mühimmat taşıdı. Bu arada Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na yönelik terörist saldırı karşısında, Diyarbakırlı bir askerin üstün bir cesaret örneği gösterdiği ortaya çıktı. Yedi aylık asker Vahdettin Karacadağ'ın, saldırı sırasında nöbet istirahatinde olduğu, çatışmayı duyar duymaz yerinden fırlayıp sipere gittiği ve teröristlere el bombası yağdırdığı ifade edildi. Halen GATA'da tedavi altında tutulan er Karacadağ'ın saldırıda kalabalık terörist gruba 9 el bombası attıktan sonra, mermi almak için gittiği karakoldan dönerken, karnından vurulduğu öğrenildi. GATA'da tedavisi süren er Karacadağ'ı hastanede ziyaret ederek durumu hakkında bilgi alan akrabası Ferit Şeyhan da, "Biz Diyarbakırlıyız. Teröristler haindir. Akrabam onlara karşı kahramanca savaşmıştır'' diye konuştu.