kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Aç ayılar köylülere saldırdı

Giriş Saati : 06.10.2008 15:26
Güncelleme : 06.10.2008 21:54
Yeni Haber
Rusya'nın Altay bölgesinde kış uykusu için yeterli yağ depolayamayan 20 kadar aç ayı köylere saldırdı. Tavuk, koyun ve sığırların yanı sıra insanlara da zarar veren ayılardan köylüleri korumak için güvenlik birimleri nöbet tutmaya başladı.

Altay bölgesi yaban yaşamın korunması için oluşturulan korunun sorumlusu Svetlana Şigreva, ormandan gelerek Yaylu köyüne saldıran 20 kadar ayının köy sakinlerini korkuttuğunu anlattı. Gece ormandan köye inen ayılar duvarları yıkarak tavuk ve diğer hayvanları öldürdüğünü belirten Şigreva, ayılar tarafından insanlara saldırma vakalarının da görüldüğünü belirtti. Şigreva, Ağustos ayından başlayarak köylere inmeye başlayan ayıların son günlerde özellikle saldırganlaştıklarını kaydetti. Köylerin artık gündüz ve geceleri silahlı birlikler tarafından korunduğunu ifade eden Şigreva, "Bulunduğumuz bölge Koru içinde bulunuyor. Bu yüzden hayvanlara ateş edilmesi yasak. Ancak ayıların saldırısı gerçekleşirse silahlı müdahale kaçınılmaz." dedi.

Uzmanlar ayıların saldırganlığını açlıkla ifade ediyor. Bu yıl Altay bölgesindeki ormanlarda çam fıstığının ve yemişin yetişmediğini anlatan uzmanlar ayıların kış uykusuna dalmaları için gereken miktarda yağ depolamaları gerektiğini kaydetti. Bu yüzden ayılar ormanda yiyecek bulamayınca çevredeki köylere saldırıyor. Uzmanlar 1976'dan beri var olan Altay Korusu'nda bu tür olayın ilk defa gözlemlendiğini belirtiyor.

CİHAN