kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kırgızistan'da deprem: 72 ölü

Giriş Saati : 06.10.2008 10:01
Güncelleme : 06.10.2008 21:54
Yeni Haber
Kırgızistan'da dün gece ülkenin güneyinde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 72'e çıktığı bildirildi.

Kırgızistan Sağlık Bakanlığı tarafında yapılan açıklamada, dün akşam saat 22.53 sularında ülkenin güneyindeki Oş kentinde meydana gelen depremde ölü sayısının 72'ye çıktığı bildirildi. Depremde en az 100 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi.

Kırgızistan Sismoloji Enstitüsü depremin şiddetinin Oş kentinin Alay ilçesinden 6.3, Oş'ta 6 ve başkent Bişkek'te 3.5 olarak hissedildiğini açıkladı.

Kırgızistan Tabii Afetler Bakanlığı depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Depremdelere büyük zorluklar neticesinde ulaşan bakanlık yetkilileri bölgeye 100 katalitik soba, 20 adet kışlık çadır, battaniye, gıda ve temizlik malzemezesi gönderildiğini açıkladı.

Bu arada Kırgızistan Tabii Afetler Bakanı Kamçıbek Taşiyev bu sabah 10 kişiden oluşan arama kurtarma ekibiyle birlikte olay yerine gitti. Bakan Taşiyev Oş'un Nura köyünü ziyaret ettiğini ve köy halkının depremden büyük zarar gördüğünü kaydetti.

Öte yandan Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev ve Kırgızistan hükümetinin deprem ile ilgili acil toplantı yapacağı elde edilen bilgiler arasında.

Sağlık Bakanlığı da bir ekip oluşturarak deprem bölgesine gönderdi. Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgilere göre yaralılar ilk müdahele yapılarak tedavi altına alındı. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar da bulunuyor.