kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Çuvalcı" ile Barzani bir araya geldi

Giriş Saati : 06.10.2008 15:44
Güncelleme : 06.10.2008 21:54
Yeni Haber
Irak'taki ABD güçlerinin yeni komutanı Orgeneral Ray Odierno, Erbil'de bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Erbil'in Sellahatin kasabasında gerçekleşen Odierno ve Barzani görüşmesinde güvenlik konusu başta olmak üzere bölgedeki ele alındığı bildirildi.

Gerçekleşen görüşmede, Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani, Peşmerge Bakanı Ömer Osman ve Parastin Güvenlik Ajansı Başkanı Mesrur Barzani de hazır bulundu.

Dün yapılan ve ulusal basına haber verilmeyen görüşmede, Irak ile ABD arasında imzalanması beklenen uzun vadeli güvenlik anlaşmasının da değerlendirildiği kaydedildi. Görüşmede iki tarafın da bu tür anlaşmanın Irak'ın çıkarına olacağı noktasında hemfikir olduğu belirtildi. Odierno ve Barzani'nin Irak'ın diğer gruplarının da bu anlaşmayı benimsemesi temennisinde bulunduğu aktarıldı.

Irak'taki siyasi ve güvenlik süreci ile birlikte komşu ülkelerle yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelerin Irak'a etkisinin de ele alındığı görüşmede Odierno ve Barzani, Musul'un güvenlik durumunun kötü olduğuna işaret etti. Musul kentinde istikrarın sağlanması için merkezi Bağdat hükümeti ile bölge hükümetinin yapacağı işbirliğinin önemine dikkat çekildi.

Irak'taki ABD güçlerinin yeni komutanı Odierno Peşmerge güçlerinin Irak'taki koalisyon güçlerine verdiği yardım ve destekten dolayı da teşekkür etti. Kürt bölgesi ile olan ilişkilerine değinen ABD'li komutan iki tarafın koordinasyonuna sonucu Irak'ın bazı bölgelerinde güvenliğin daha iyi sağlanabileceğini ifade etti.

CİHAN