kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Giriş Saati : 05.10.2008 11:23
Güncelleme : 05.10.2008 16:17
Yeni Haber
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün karakoluna yapılan saldırıda şehit olan 15 asker Kırıkkale başta olmak üzere memleketlerinde bugün düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

PİYADE ER DAVUT İLBAŞ'IN CENAZESİ, SİİRT'TE TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Davut İlbaş'ın cenazesi, Siirt'te toprağa verildi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Şehit Piyade Er İlbaş'ın cenazesi, dün akşam helikopterle Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığına getirilerek, morga konuldu. Sabah saatlerinde morgtan alınan İlbaş'ın cenazesi, Merkez Carşı Camisi'ne getirildi.

Burada düzenlenen törene, şehidin ailesi, yakınları, Siirt Valisi Necati Şentürk, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, Belediye Başkanı Mervan Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Topçu Yüzbaşı Bayram Bozkurt tarafından şehidin öz geçmişi okunduktan sonra cenaze namazı kılındı. Tören sıranda şehidin babası Süleyman İlbaş ve daha önce Şırnak'ta askerlik yaptığı öğrenilen ağabeyi Ahmet İlbaş'ı, Vali Şentürk ile 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ayaş teskin etmeye çalıştı.

Vali Şentürk, şehidin babası Süleyman İlbaş'a, ''Bir evladını kaybettin ama artık bu gün bir milyon Mehmetçik senin evladındır'' dedi.

Şehit Er İlbaş'ın cenazesi, bayraklı kortej eşliğinde Aydınlar yolu üzerinde bulunan Zevye Mezarlığı'na götürüldü. Cenazeye katılanlar, mezarlığa kadar ''Türk-Kürt Kardeştir'', ''Kahrolsun PKK'' ve ''Şehitler Ölmez'' sloganları atarak yürüdü.

İlbaş'ın cenazesi, saygı atışının ardından defnedildi.

Mezarlıkta şehidin annesi Dere ve eşi Asime İlbaş ağıtlar yakarken, yakınları acılı kadınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin rahatsızlanan bazı yakınları hastaneye kaldırıldı.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Karakolu'na düzenlenen terörist saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Can'ın cenazesi, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde toprağa verildi. 20 gün önce şehit olan kapı komşusu ve çocukluk arkadaşı Uzman Çavuş Yakup Ceylan ile aynı kaderi paylaşan Uzman Çavuş Selçuk Can için Merkez Camisi'nde tören düzenlendi.

Cenaze töreninde 5 yaşında Buse adında bir kızı bulunan şehidin 2 aylık hamile eşi Ayşe, annesi Ayşe, babası İbrahim Can ve kız kardeşi Emine Özdemir ile akrabaları gözyaşlarına boğuldu. 1985 yılından bu yana 28. şehidini veren Düziçililer, törende "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. Cenaze namazının kılınmasından sonra tabutu omuzlara alınan şehidin naaşı, Çamiçi Şehitliği'nde toprağa verildi.

JANDARMA UZMAN ONBAŞI ESER İÇİN EVİNİN ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser (25) için Mersin'in Silifke ilçesindeki evinin önünde tören düzenlendi.

Sabah saatlerinde ilçeye getirilen şehit Eser'in cenazesi, Silifke Devlet Hastanesi'nden alınarak bir süre trafiğe kapatılan E-5 kara yolunda oluşan uzun konvoyla Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesindeki evine getirildi.

Çocukluğunun geçtiği evindeki odasında bir süre bekletilen şehidin cenazesi, vatandaşların İstiklal Marşı okumasının ardından Silifke Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser'in, öğle namazının ardından Merkez Alaaddin Camisinde düzenlenecek törenden sonra şehitlikte toprağa verileceği belirtildi.

EVLATLIK VERİLMİŞ

Hanifi ve Fatma Eser çiftinin oğlu olan ve 1983 yılında dünyaya gelen şehit Eser, doğumunun hemen ardından amcası Ahmet Eser'e evlatlık olarak verildi.

Yaklaşık 7 yaşına kadar amcasını baba, yengesi Ümmihan Eser'i de annesi olarak bilen şehit Rasim Eser, daha sonra gerçeği öğrenmesine karşın hayatını amcasının evinde sürdürdü.

Hanifi ve Fatma Eser çiftinin evliliklerinin 20. yılında bir kız çocuğu olmasıyla, evdeki evlat sevinci ikiye katlandı. İkinci evlet sevincinden 3 yıl sonra Hanifi Eser'in hayatını kaybetmesiyle, evin geçimini şehit Eser üstlendi.

ANTALYA ŞEHİDİNİ UĞURLUYOR

Aktütün karakoluna düzenlenen hain saldırıda şehit olan 15 askerden biri olan piyade komando er Ramazan Yeşil için Serik'te düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

PKK terör örgütünün sözde bayrağı ve terörist Abdullah Öcalan'ın posteri yakıldı. Aktütün karakoluna uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıdan dolayı Serik'te düzenlenen cenaze töreninde öfke hakim. Serik İlçe Jandarma Komutanlığı önünde toplanan binlerce kişi PKK terör örgütünün sözde bayrağını ve terörist Abdullah Öcalan'ın posterini yaktı. Şehidini bekleyen binlerce kişi, "Meclis'te PKK istemiyoruz", "Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganı atarak tepkilerini gösteriyor.

İKİ ŞEHİT İSTANBUL'DA BİRLİKTE UĞURLANIYOR

Hakkari Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne yönelik terörist saldırı sonucu şehit olan askerler son yolculuğuna uğurlanıyor. Yurdun farklı noktalarında cenaze törenleri düzenleniyor. İki silah arkadaşının da cenaze namazı İstanbul'da kılınacak.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma erler Çağlar Mengü ve Oktay Karakelle'nin cenaze namazları Maltepe Yusuf Ziya Üçüncü Camii'nde kılınacak.

Cenaze törenine şehitlerin aileleri ve yakınlarının yanısıra çok sayıda vatandaş katılıyor. Yağan yağmura rağmen camiye gelen çok sayıda vatandaş şehitler için saf tuttu.

Kılınacak namazın ardından, Çağlar Mengü'nün cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'na, Oktay Karakelle'nin cenazesi ise Kartal Soğanlık Mezarlığı'na defnedilecek.

ŞEHİT İLHAN KÜÇÜKSOLAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Komando Çavuş İlhan Küçüksolak, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanıyor. Şehit Jandarma Komando Çavuş İlhan Küçüksolak'ın cenazesi, Çayırova beldesindeki evine getirildi. Şehidin evinin önünde düzenlenen törende gözyaşları sel olurken, toplanan kalabalık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.

Cenaze, daha sonra ambulansla Gebze Mustafa Paşa Camii'ne getirildi. Cami bahçesinde oğlunun fotoğrafına sarılan anne Kadriye Küçüksolak, tabutun başından ayrılmadı. Oğlunun tabutunu bırakmak istemeyen şehit annesini bir astsubay güçlükle ikna edebildi. Törene Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosanoğlu, Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, MHP Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Korgeneral Mendi, ailenin yanına giderek baş sağlığı diledi.

UZMAN ÇAVUŞ HASAN AYGÖR TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün cenazesi Kırıkkale'nin Keskin ilçesine bağlı Armutlu köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Armutlu köy meydanında düzenlenen cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve binlerce vatandaş katıldı. Öğle namazına müteakip İl Müftüsü Osman Şarklı tarafından kılınan cenaze namazı sonrası cenaze, köy mezarlığında toprağa verildi. Türk bayraklarıyla cenazeye katılan binlerce kişi terörü lanetledi.

UZMAN ÇAVUŞ İLGEN'İN CENAZESİ ADANA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen'in cenazesi, Adana'da toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen'in Asker Hastanesinden alınan cenazesi önce Yurt Mahallesi 338 Sokak'taki evine, buradan da törenin yapılacağı Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.

Şehidin annesi Deniz Vilson ile Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Mühendisliği bölümünde öğrenim gören kız kardeşi Sevcan ve babası Ata İlgen, uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin İncirlik Üssünden emekli olduğu belirtilen üvey babası Robert Vilson da acılı anneyi teskin etmeye çalıştı.
Daha sonra, Adana Müftüsü Mehmet Barış tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Cenazenin omuzlara alınarak top arabasına taşınması sırasında, törene katılan çok sayıda vatandaş terörü lanetleyen sloganlar attı.

Şehit Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen'in cenazesi, top arabasındaki tören geçidinin ardından Asri Mezarlık'taki şehitlikte toprağa verildi.
Törene, şehidin yakınları ve silah arkadaşlarının yanı sıra Adana Valisi İlhan Atış, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Uzman Çavuş İlgen'in 3 yıl önce üniversite sınavında jeoloji mühendisliğini kazandığı, ancak üniversiteye gitmeyerek askerliği tercih ettiği, bir ay önce ise Giresun'dan yeni görev yeri Hakkari'ye tayinin çıktığı öğrenildi.

UZMAN ÇAVUŞ YILDIRIM DÜZENLENEN TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ

Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan uzman çavuş Cahit Yıldırım, Erzurum'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Lalapaşa Camisi avlusunda kılınan cenaze namazına, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, 4. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tunay Bilge, Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, eski Erzurum müftülerinden Yaşar İşcan, Yıldırım'ın ailesi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı öncesinde konuşan Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, Allah yolunda, mukaddes değerler için canını feda eden değerli insanlara şehit ismi verildiğini belirterek, ''Cenab-ı Allah (onlara ölü demeyiniz) diye uyarıyor. Onların Allah katında ayrı bir yeri ve makamı olduklarını ayetlerde öğreniyoruz'' dedi.

''Bugün yüreğimiz yanarak değerli bir vatan evladımızın, şehit bir Mehmedimizin cenaze namazını kılıp ebedi istirahatgahına uğurlayacağız'' diyen Arslan, şunları kaydetti:

''Peygamberimiz şehitlik mertebesine adeta imrenmiyor ve (Allah yolunda şehit olup tekrar dünyaya gelip tekrar şehit olmayı isterdim) diyerek, bu mertebenin ne kadar önemli bir mertebe olduğunu bildiriyor. Bugün ortaya konulan bu manzara bunu daha iyi gösteriyor. Allah bir daha böyle acıları bizlere yaşatmasın. Gençlerimizi ve cümlemizi korusun.''

-''ÜZÜLME, BİTİRMEK İSTEDİĞİN DAVAYI BİTİRECEK MİLLETİN VE ORDUN VAR''-

Eski Erzurum müftülerinden Yaşar İşcan ise ''Mutlu ol! Seni bize yakışır gururla, kabrine götüreceğiz. Allah'ın rahmetine tevdi edeceğiz. Gözün geride kalmasın. Bitirmek istediğin davayı bitiremedim diye üzülme. Onu bitirecek milletin ve ordun var'' diye konuştu.

Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak da, cenaze namazı öncesinde, 28 aydır Erzurum'da görev yaptığını belirterek, ''Size yakışan neyse onu yapmanızı istiyorum. Birilerinin tuzağına düşmemenizi istiyorum. Cenazemizin defninden sonra gerekli duyarlılığı göstereceğinize eminim'' dedi.
Ardından eski Erzurum müftülerinden Yaşar İşcan, cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze töreni sırasında Yıldırım'ın babası Nurettin Yıldırım, eşi Nur ile çocukları Senasu, Nazlıcan ve Furkan gözyaşlarını tutamadılar.
Yıldırım'ın eşi Nur Yıldırım'ın, güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Şehit Yıldırım'ın cenazesi daha sonra, omuzlarda cenaze arabasına konularak, kalabalık bir grup eşliğinde Karskapı Şehitliği'ne götürüldü.
Cenazenin şehitliğe götürülüşü sırasında vatandaşlar yolda sık sık durarak saygı duruşunda bulunup, terör örgütü aleyhine sloganlar attılar.
Şehit Yıldırım'ın kızı Senasu Yıldırım'ın ''baba'' diyerek ağlaması cenazeye katılanları duygulandırırken, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, şehidin ailesine Yıldırım'ın resmini ve bayrak hediye etti.

Cenaze daha sonra gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesinden sonra Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile beraberindekiler Şehit Yıldırım'ın ailesine baş sağlığı verdiler.

UZMAN ÇAVUŞ EGEMEN YILDIZ'IN CENAZESİ, GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız'ın cenazesi, İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç beldesindeki evinin önünden gözyaşlarıyla uğurlandı.

Şehit uzman çavuş Yıldız'ın beldedeki evinin önünde toplanan binlerce vatandaş İstiklal Marşı okudu ve sloganlarla terör örgütünü lanetledi. Askeri araçla evin önüne getirilen oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılmak isteyen Fikriye Yıldız, bu sırada baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri, Yıldız'a müdahalede bulundu.

Şehit Uzman Çavuşun babası Mahmut Yıldız ile kız kardeşi Ödül Yıldız'ın son derece üzgün oldukları ve ağladıkları gözlendi. Evin önünde okunan duaların ardından şehit uzman çavuşun cenazesi, Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'ne götürüldü.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız'ın Türk Silahlı Kuvvetlerinde 3,5 yıldır görev yaptığı belirtildi. Denizli'deki görev yerinden bir süre önce Hakkari'ye tayin olan Şehit Yıldız'ın ailesiyle son olarak Ramazan Bayramı'nda görüştüğü ve ardından birliğine döndüğü bildirildi.

AJANSLAR