kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Merkez Bankası'ndan çocuklar için TL'li oyun sitesi

Giriş Saati : 03.10.2008 15:44
Güncelleme : 03.10.2008 23:40
Yeni Haber
Merkez Bankası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan Türk Lirası'nın çocuklara öğretilmesi için oyun hazırladı.

Merkez Bankası'nın 'Türk Lirası geliyor, Paramız yenileniyor' linkine koyduğu çocuklara özel bölümünde TL'ler oyunlarla tanıtılıyor. Oyun sayesinde, 2009'dan itibaren hayatımıza girecek TL'leri çocuklar hem eğlenip hem öğrenme imkanına kavuşacak.

Bilgisayarlara indirme imkanı bulunan eğlencede puzzle ve hafıza oyunu bulunuyor. Her iki oyunda da Yunus Emre'li, Itri'li, Mimar Kemalleddin'li, Fatma Aliye'li, Prof. Aydın Sayılı portreli ve Prof. Cahit Arf'lı paraların birleştirilmesi ve eşleştirilmesi yapılıyor.

Merkez Bankası'nın 20 milyon doları bulan TL tanıtım kampanyasının önemli ayağını oluşturan çocuklara özel bölümü, şimdiden ziyaretçi akınına uğradı.

Bölümde ayrıca, paralar üzerinde yer alan bilim ve sanat dünyasının önemli simalarının öz geçmişleriyle çocuklara tanıtımı yapılıyor. Şirin bir dede tarafından minik bir çocuğa anlatılan Yunus Emre için 'Yunus Emre Divanı' kitabı kullanılıyor. Itri keman çalarken, Fatma Aliye kitap başında hokka ile anlatılıyor. Ünlü matematikçi Cahit Arf sayılarla, Mimar Kemaleddin küplerle, Aydın Sayılı ise kitaplarla miniklere öğretiliyor.

Çocuklara banknot ve madeni paraların güvenlik özellikleri de eğlenceyle sunuluyor. Ayrıca, YTL'ler ile TL'lerin 2009 ile 2010 yılları arasında birlikte kullanılacağı belirtiliyor.

CİHAN