kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Köy camisine yıldırım isabet etti

Giriş Saati : 28.09.2008 15:42
Güncelleme : 28.09.2008 16:21
Yeni Haber
Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Güllü köyündeki camiye yıldırım düşmesi sonucu, minare ve caminin büyük bölümü zarar gördü.

Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, dün iftar saati yaklaşırken Güllü köyündeki camiye yıldırım isabet ettiğini, bu sırada camide kimsenin bulunmamasının büyük bir faciayı önlediğini söyledi.

Minare ve caminin büyük bölümünün zarar gördüğünü, yarın incelemede bulunmak üzere teknik bir ekiple köye gideceklerini bildiren Güldibi, şöyle konuştu:

''2 gündür ilçe merkezi ve köylerimizde kesintisiz yağmur yağdı. Dün ilçe merkezine bağlı en büyük köylerimizden olan Güllü köyümüzdeki camiye yıldırım isabet etti. Bu sırada vatandaşlarımız iftar sofrasında ezanın okunmasını bekliyordu. İftar zamanı olduğu için camide kimsenin bulunmaması ve can kaybının olmaması büyük bir teselli. Köyün elektrikleri de dünden beri kesik. Ekipler buraya elektrik verilmesi için çalışmalara devam ediyor.''

Teknik rapordan sonra caminin yapılması için çalışmalara başlayacaklarını belirten Güldibi, Özel İdare Müdürlüğü ve jandarmanın da köyde incelemelerde bulunduğunu kaydetti.

Güllü Köyü Muhtarı Burhan Marhan ise yıldırım düşmesinden 10 dakika önce vatandaşların camiden ayrıldığını, şans eseri büyük bir faciadan kurtulduklarını belirtti.

Köyde yağmurun 2 gündür kesintisiz devam ettiğini bildiren Marhan, ''Dün saat 18.00 sıralarında büyük bir patlama sesi duyduk. Bunun üzerine birçok vatandaş dışarı çıktı. Dışarı çıktığımızda camiye yıldırım düştüğünü anladık. Minare yıkılmış, caminin tavanı ve çatısı çökmüştü. İmam da evi yakın olduğundan, ezan okumak için henüz camiye gelmemişti'' dedi.

Caminin zarar görmesi nedeniyle vatandaşların ibadetlerini evde yaptığını ifade eden Marhan, caminin elektrik, ses sistemi ile mihrabın da zarar gördüğünü, ilgili kurumlar ve hayırseverlerden köye yeni cami yapılması için destek beklediklerini kaydetti.