kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yanlışların faturasını ödeyemeyiz

Giriş Saati : 23.09.2008 14:32
Güncelleme : 23.09.2008 18:47
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dış Politika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin izolasyona karşı olduğunu belirterek Türkiye'nin Moskova'yı izole eden bir politikayı sürdürmek gibi bir lüksünün olmadığını belirtirken "Rusya veya Gürcistan'ın stratejik hataları veya yanlış hesaplarının faturasını ödemek istemiyoruz" dedi.

Ahmet Davutoğlu, Türkiye'yi ziyaret eden ABD'li dış politika uzman ve gazetecileriyle ile yaptığı görüşmenin bır kısmının ABD'li düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi (CFR) tarafından heyet üyelerinden Greg Bruno imzasıyla yayımlandı.

Güncel dış politika konularını değerlendiren Davutoğlu, Türk-Rus ilişkileri ile ilgili olarak da "Türkiye, bir seçim yapma durumunda kalabilir mi?" yolundaki bir soru üzerine Türkiye'nin bir seçimi yaptığını, NATO üyesi ve AB adayı olduğunu belirterek "Yerimiz belli" dedi.

Buna karşın sorunları ele alma konusunda farklılıklar olduğunu kaydeden Davutoğlu, Türkiye'nin coğrafi konumuna dikkat çekerek Türkiye'nin, Rusya ile ilişkilerine herhangi bir Avrupa ülkesi gibi yaklaşamayacağını vurguladı. Davutoğlu "İlke olarak izolasyona karşıyız. Suriye'nin izolasyonuna karşı idik. Irak'ın izolasyonuna karşı idik çünkü isolazyon ekonomik durgunluk yaratır. Bir duvar yaratır" şeklinde konuştu.

Bir zamanlar Suriye ve İran'ın eş zamanlı olarak izole edilmesi taleplerinin olduğunu belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Eğer Rusya'yı ekonomik olarak izole ederseniz, Türkiye'nin bunun bedelini ödeme lüksü var mı? Maalesef, bunu kabul etmemiz gerekir. Türkiye (enerjide) yüzde 75-80 oranında Rusya'ya bağımlı. Biz bir Rusya-Amerika çatışması veya bir Rusya-NATO çatışmasını görmek istemiyoruz. Rusya veya Gürcistan'ın stratejik hatalarının veya yanlış hesaplarının faturasını ödemek istemiyoruz."

ANKA