kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
YÜKSEL AYTUĞ

Osmantan "Yumoş" oldu

Popstar Alaturka'da halk jürisi üyelerinden biri, düzenlediği mini anket sonuçlarına göre asil jüriye çeşitli unvanlar dağıtıyordu. Sıra Osmantan Erkır'a geldiğinde "Yumoş" deyince, ünlü sunucu/yapımcı irkildi. Önce, "Aman reklam olmasın.
Biliyorsunuz o bir ürün" filan deyip, kaynatmaya çalıştı.
Sonra da "Yahu az önce Orhan Gencebay, Ebru Gündeş için 'geberteceğim' dediğinde ses çıkarmamıştım.
Şimdi de bu Yumoş meselesi çıktı. Bu işin ucu başka yerlere kaymasın?" deyince, halk jürisi üyesi açıklama yapmak zorunda kaldı: "Efendim, Sayın Osmantan Erkır, nezaketi ve zekasıyla en ciddi tartışmaları bile anında yumuşatmasını biliyor. Onun için kendisine Yumoş diyorlar..." Ve Osmantan böylece derin bir soluk aldı!..
Gecenin yıldızı ise ilk hafta çocuk düşürme olayını alaya alan ve bu hafta özür üzerine özür dileyen Canan'dı. Yarışmacı, halkın oylarıyla elenmekten kurtulduktan sonra ikinci performansında adeta şaha kalktı. Şarkıyı enfes söyleyip, tüm jüri üyelerinden 10 tam puan aldı. Peki gerçek Canan hangisiydi? İlk hafta ağzına geleni söyleyen, "Çakma Mehtap" mı, yoksa üçüncü hafta yediği zılgıtla muma dönen o masum kadın mı? Eğer, eleştiriler yüzünden gerçek kişiliğinden feragat ediyorsa, bu da bir zaaf değil mi? Halk jürisinden Sıfırcı Osman Hoca'yı en iyi anlayan ise Armağan Çağlayan oldu. Dedi ki, "Ben de jüriye ilk çıktığımda yuhlanıyordum.
Herkes benden nefret ediyordu. Ama sonunda ne demek istediğimi anladılar. Seni de bir gün anlayacaklar, acele etme..." Ben Deniz Baykal'ın yerinde olsam, Osman Hoca'dan azıcık muhalefet dersi alırdım!. Bu arada Armağan, vantilatörden uçuşan saçlarıyla şampuan reklamlarına aday görünüyor...
Ebru Gündeş'in yorumlar sırasındaki suskunluğunu ise anlayabilmiş değilim. Herkes yeni neslin bu en iyi alaturkacısının yorumlarını dinlemek için ağzının içine bakarken, o sadece tabela kaldırmakla yetiniyor.
Öyle tahmin ediyorum ki, Ebru'nun, yapımcı Osmantan'a maliyeti kelime başına bin doları buluyordur.
Buna bir de geçen hafta müstakbel eşinin boynuna doladığı "10'u bir yerde" takıyı ekleyince, prodüksiyon maliyeti iyice kabarmıştır!..