kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Robert De Niro (sağda) ve Al Pacino bu filmde emeklilikleri yaklaşan iki dedektifi oynuyor. Robert De Niro (sağda) ve Al Pacino bu filmde emeklilikleri yaklaşan iki dedektifi oynuyor.

İki usta film boyunca yan yana

22.09.2008
Robert De Niro ve Al Pacino'nun başrolünü paylaştıkları 'Orijinal Cinayet(ler) bucuma vizyona giriyor. Daha önce birçok kez aynı filmde oynayan ancak sadece birkaç sahnede biraraya gelen ikili, bu kez film boyunca yan yana.....
İki deneyimli polis dedektifi: Turk (De Niro) ve Rooster (Al Pacino)... Henüz kendilerini emekliliğe hazır hissetmeyen bu başarılı iki dedektif, rozetlerini bırakmadan önce yıllardır sonuçlanamayan seri cinayetleri çözmek istiyorlar. Birbiri ardına işlenen cinayetlerle birlikte ortaya bambaşka gerçekler çıkmaya başlar... Cinayetleri işleyen seri katil aslında, sokaklarda suçluların peşine düşmüş ve kendini sokakları suçlulardan temizlemeye adamıştır! 'Orijinal Cinayet(ler)', iki usta aktör Robert De Niro ve Al Pacino'yu biraraya getiriyor. Kariyerlerinde ilk kez Francis Ford Coppola'nın filmi 'Baba 2'de bir arada oynayan ikili, filmin çekimlerinde hiç yan yana gelmemişti. Yaklaşık 30 yıl aradan sonra 1995'te Michael Mann'in çektiği 3 saatlik 'Heat' filminde ise sadece iki sahnede bir arada oynayan ikili, bu filmde birçok sahnede biraraya geliyor. Yönetmen, bu iki yıldızın biraraya gelmesini 'değerli iki şeyin tesadüfen biraraya gelmesi' olarak tanımlıyor.

AL PACINO'YU İSTEDİM
Senaryo yazarı Carlal Gewirtz "Ne zaman senaryo Jon Avnet ve ardından Robert De Niro'ya gitti, o zaman yazdığım senaryonun film olacağına inandım" diyor ve ekliyor: "Al Pacino'nun takıma katıldığını duydum ve o zaman filmin olay olacağını düşündüm." Filmin senaryosunu okuduğunda çok etkilendiğini söyleyen Robert De Niro ise, "Senaryoyu okuduğumda filmde oynamayı kabul ettim. Jon Avnet bana "Kiminle oynamak istersin?" diye sorduğunda hiç düşünmeden "Al Pacino" dedim" diye konuşuyor. Jon Avnet'la çalışmaktan büyük keyif aldığını belirten Niro, "Jon bizi sınırlamıyor, bize istediğimiz gibi oynama fırsatı veriyor" diyor.

HERKES İÇİN KEYİFLİYDİ

Oynayacağı projeleri titizlikle seçtiğini söyleyen bir diğer yıldız Al Pacino ise, "Aslında senaryoyu okurken, biraz gergindim çünkü hem Robert hem de Jon ile aynı anda çalışmak istiyordum. Senaryo sürpriz bir şekilde iyiydi ve hayır demek için bir neden yoktu." Avnet ile daha önce '88 Dakika' adlı filmde çalışan Al Pacino, "Jon ile çalışmak çok keyifli. '88 Dakika' filminden sonra biz zaten iyi arkadaş olduk. Bu filmin senaryosu bana ulaştığında ve Robert De Niro'nun bu projede birlikte çalışmamızı istediğini duyunca, senaryoyu bile okumadan filmin çekimlerine gitmek istedim. Çünkü biliyorum, bu çalışma da herkes için çok keyifli olacaktı" şeklinde konuşuyor.

FİLMİ MUTLAKA İZLEYİN
Al Pacino; Robert De Niro birlikte yer aldıkları sahnelerle ilgili düşüncelerini şöyle açıklıyor: "Bazen insanların karşısında rahat olmak için zamana ihtiyaç duyulur . Özelikle filmde yakın planların çekimleri sırasında da bu durum geçerlidir. Robert ile karşılıklı oynarken, çok rahattık. Çünkü arada çok doğal bir güven ortamı oluşmuştu. Biz karşılıklı güven ortamı inşa ettik. Bu da filme yansıdı." De Niro'nun bu konuyla ilgili yorumu ise şöyle: "Biz filmin tümüne katkıda bulunduk. Yıllar boyunca kazanılmış oyunculuk deneyimi ile ilgili bir durum bu... Al ile benim doğru bir iş yapıp yapmadığımızı görmek için, filmi mutlaka izlemelisiniz." Filmin oyuncuları arasında müzik dünyasından sonra sinemada da iddiasını ortaya koyan hip-hop yıldızı Curtis '50 Cent' Jackson, Carla Guigno, John Leguizamo ve Donnie Wahlberg gibi oyuncular bulunuyor.

KÜNYE:
Yönetmen:
Jon Avnet
Oyuncular: Robert De Niro, Al Pacino, Curtis Jackson, Carla Guigno, Donnie Wahlberg
Haberin fotoğrafları