kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Çift forvetli lider

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 22.09.2008 10:00
Güncelleme : 22.09.2008 21:02
Yeni Haber
Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de Gaziantepspor'u 3-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu. Maçı değerlendiren spor yazarları, siyah-beyazlı ekibin Gaziantepspor karşısında sergilediği futbola tam not verdi. Maçla ilgili yorumlar şöyle;

İSKENDER GÜNEN: FARK İKİNCİ YARIDA (SABAH)

...Eğer Beşiktaş ikinci yarıda girdiği gol pozisyonlarını değerlendirebilse tarihi bir farkı yakalayabilirdi.
Beşiktaş'ın bu sezonki en önemli avantajı takım savunmasının geçen yıla göre daha iyi olması ve savunmanın göbeğindeki oyuncuların uyumu. Bir de, kadro zenginliği bakımından ligin şampiyonluğu kovalayabilecek en yeterli ekiplerinden biri olarak gözüküyor. Gaziantepspor'a gelince. Geçen yılki görüntülerinden çok daha pozitif bir takım gördüm. Sadece savunmada bireysel hataları yüzünden güç durumlara düştüler. Yabancı tercihleri oldukça kaliteli. İlk yarıda oyunun büyük bölümünde etkin olan takımdılar. Savunmadaki hataları asgari düzeye indirdikleri takdirde, ligimizde çok can yakarlar...



TURGAY DEMİR: REKOR KIRARLAR (FOTOMAÇ)


Eski dargınlardan, Üzülmez'i savunmanın soluna, Toraman'ı sağına yerleştiren Ertuğrul Sağlam, Serdar Kurtuluş'u da ön liberoya çekti. İleride de Nobre ve Bobo'yu kullanınca yedek kulübesi birden bire zenginleşti! Rüştü, Holosko, Delgado, Gökhan Zan, Uğur İnceman ve Batuhan kulübede oturdu. Bu manzara, kadronun ne kadar kaliteli ve alternatifli olduğunun göstergesiydi. Gaziantep karşısında ilk dakikadan itibaren fırtına gibi esen Kartal, ilk dokuz dakikada 5-6 net pozisyon buldu. Bir gol attı, bir top da direkten döndü.

... Siyah-beyazlı oyuncular çok rahat pozisyonlarda bencillik yapmasalar, tarihi bir skor elde edebilirlerdi.
Beşiktaş rakibinden korkmadan üzerine gittiğinde sayısız pozisyon bulup mutlaka gol atıyor. Bu takımın en büyük özelliği çok iyi hücumculara sahip olması...

İLKER ATEŞ: ÇİFT FORVETLİ LİDER (FOTOMAÇ)

Beşiktaş öyle bir on dakika oynadı ki, bu süre içinde 5-0 öne geçebilirdi. Tek forvetli maçlarda 90 dakikada birkaç pozisyonu zor bulabilen Beşiktaş'ta ne olmuştu da, ilk on dakikaya bu kadar hücum zenginliği sıkışmıştı? Cevabı son derece basit. Çünkü tek forvet gitmiş, yerine çift forvet gelmişti. Bu Bobo'nun, esaretten kurtulması gibi bir şeydi...

... Beşiktaş taş gibi bir takıma karşı ilk yarıda galibiyeti garanti altına aldı. İkinci yarının başında Gaziantep eksilince ikinci golün geleceği de kesindi. Onu da çok geçmeden Serdar Özkan attı. Sahada sanki 4-4-2 gördüm. Bu benim savunduğum sistemdi. Orta saha düzelirse bu takım tutulmaz.

ERMAN TOROĞLU: KADRO FARKI (HÜRRİYET)

İkisi de top oynamaya müsait takım. Mücadele de fena değil. Maç başladığında Gaziantep, tuhaf bir defans anlayışıyla Beşiktaş'a 3 pozisyon veriyor.
Sonra da Gaziantepliler diyorlar ki, "biz sezon başı kampını İtalya'da yaptık. Onun için savunma anlayışımız çok iyi". İtalyan futbolcular Gaziantepli defans oyuncularının yaptıklarını görseler, bir daha Gaziantepspor'u İtalya'ya sokmazlar...

Bu maçta iki antrenör Sağlam'dan İstanbullu olanı takımını daha iyi idare etti. Beşiktaş'ın bu sene kadrosu geniş. Futbolcu için en büyük tehlike antrenör, basın ve seyirci değildir. Yedek kulübesidir. Eğer yerine girecek oyuncuları yedek kulübesinde görürse sahadaki işini daha iyi yapar. Yani yedek kulübesi sahadaki bir futbolcu için iyi ve güzel tehdit aracıdır. Eskiden hatırlıyorum; İbrahim Toraman'la İbrahim Üzülmez, elleriyle kollarıyla hem seyirciyi, hem rakibi, hem hakemi hasta ederlerdi. Ama şimdi o ellerden kollardan eser kalmamış. Neden? sebebi kulübe.

Şu net bir şekilde görünüyor; Ertuğrul Sağlam çok büyük bir hata yapmazsa bu kadro ligin son maçına kadar şampiyonluk iddiasını sürdürür. Beşiktaş seyircisi birkaç maçtır küfür etmiyor. Bu iyi bir gelişme. İnşallah kötü giden maçlarda da aynı tavrı sürdürür.

ATİLLA GÖKÇE: ROTASYON BAŞARISI (MİLLİYİET)

Futbolda cezalar, sakatlıklar, yorgunluklar takımların en büyük korkusu. Bu gerçeklerden kaçınamayacaklarına göre kadro değişikliklerinden etkilenmeyecek oyun ilkelerinin takıma yerleştirilmesi ve tüm oyuncular tarafından paylaşılması gerekiyor.
Beşiktaş dün bunu yaptı.
Rüştü, Holosko, Delgado, Uğur İnceman'ı kulübede oturtan Ertuğrul Sağlam, Avusturya kampındaki kaptanlar kavgasından sonra ilk kez Toraman-Üzülmez ikilisine ilk on birde yer verdi.
Kulübedeki bu değişimin sahaya da olumlu yansıdığına tanık olduk.
Çabuk oyunu yardımlaşma ile gerçekleştirirken, golü de erken buldular...

... Bu arada Ertuğrul hocaya küçük bir öneri... Şu yaramaz çocuk (!) Batuhan'a biraz daha süre vermeli... Türk futbolunda yeni bir Hakan Şükür olabilir. Her şeye rağmen buna değer!
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Beşiktaş 4 3 1 0 8 2 10
2 Trabzon 4 3 1 0 5 1 10
3 Bursa 4 3 0 1 6 4 9
Tümünü göster...
4 Galatasaray 4 2 2 0 9 3 8
5 Sivas 4 2 2 0 7 3 8
6 Gaziantep 4 2 1 1 5 5 7
7 Konya 4 2 1 1 5 5 7
8 Fenerbahçe 4 2 0 2 6 3 6
9 Ankaraspor 4 2 0 2 6 5 6
10 Kayseri 4 1 2 1 1 1 5
11 Denizli 4 1 1 2 5 8 4
12 G.Birliği 4 1 1 2 4 7 4
13 Hacettepe 4 1 1 2 3 7 4
14 Eskişehir 4 0 3 1 3 5 3
15 Ankaragücü 4 0 2 2 5 7 2
16 İ.B.B. Spor 4 0 2 2 1 4 2
17 Antalya 4 0 1 3 5 8 1
18 Kocaeli 4 0 1 3 2 8 1
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Denizli 0  
  Trabzon 1  
 Eskişehir 2  
  Sivas 2  
 Ankaragücü 0  
  İ.B.B. Spor 0  
 Fenerbahçe 3  
  G.Birliği 0  
 Kocaeli 1  
  Galatasaray 4  
 Bursa 1  
  Kayseri 0  
 Antalya 0  
  Konya 1  
 Ankaraspor 4  
  Hacettepe 0  
 Beşiktaş 3  
  Gaziantep 0  
Haftanın Maçları
5. Hafta
 Hacettepe Ankaragücü  
 G.Birliği Ankaraspor  
 Galatasaray Konya  
 İ.B.B. Spor Beşiktaş  
 Kocaeli Bursa  
 Sivas Fenerbahçe  
 Gaziantep Denizli  
 Kayseri Eskişehir  
 Trabzon Antalya