kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eruygur'a tahliye kararı

Giriş Saati : 21.09.2008 15:37
Güncelleme : 21.09.2008 22:29
Yeni Haber
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde düşerek beyin kanaması geçirdiği için hastane ortamında tutulan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tahliyesine karar verdi.

Alınan bilgiye göre, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılığı, nöbetçi İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, halen Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altında bulunan emekli Orgeneral Eruygur'un, sağlık sorunları nedeniyle tahliyesini istedi. Talebi değerlendiren mahkeme, emekli Orgeneral Eruygur'un tahliyesini kararlaştırdı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında 6 Temmuz 2008 tarihinde tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli orgeneral Orgeneral Şener Eruygur, 17 Eylül'de hipertansiyon nedeniyle koğuşunda düşerek beyin kanaması geçirdiği için KOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

''OLMASI GEREKENDİ, BİZİM DE BEKLEDİĞİMİZ BİR SONUÇTU''

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Sekreter Yardımcısı ve emekli Orgeneral ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Şener Eruygur'un Avukatı Kazım Arslan, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin Eruygur için verdiği tahliye kararıyla ilgili ''Olması gerekendi, bizim de beklediğimiz bir sonuçtu'' dedi.

Kazım Arslan, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine konulan ve burada düşerek geçirdiği beyin kanaması sonucu hastanede tedavi altına alınan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tutuklanması için kendilerine göre bir sebep olmadığını iddia etti.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği tahliye kararı için ''Olması gerekendi bizim de beklediğimiz bir sonuçtu'' diyen Arslan, her ay mahkemeye tahliye talebinde bulunduklarını kaydetti.
Arslan, şöyle konuştu:

''Tutuklanması için bize göre sebep de yoktu ama buna rağmen tutuklama kararı verilmişti. Tahliye kararı verilmesiyle de en azından bir nebze olsun teselli bulduk. İnşallah gelecekte beraatla sonuçlanacak kararları bekliyoruz. Sağlık durumu ciddiyetini koruyor, ama iyileşmeye doğru göstergeler var. Bekliyoruz, inşallah o da iyileşecek ve aramıza katılacak.''

''10 GÜN FAZLA HAREKET ETTİRİLMEMESİ GEREKİYOR''

ADD Kocaeli Şubesi Başkanı Bozkurt Uslu ise tahliye kararıyla ilgili buruk bir sevinç yaşadıklarını belirterek, ''Bizim için önemli olan sağlığına kavuşmasıdır. İlk fırsatta onuru ve itibarının iade edilmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Eruygur'un başka bir hastaneye sevki konusunu da değerlendiren Uslu, hastanın şimdilik mecburen Koacaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde kalacağını belirterek, ''Çünkü boyun kemiğindeki kırıklar nedeniyle 10 gün fazla hareket ettirilmemesi gerekiyor. Eruygur'un başka hastaneye sevkine öncelikle ailesi karar verecek. Bizim için önemli olan iyi olması, sağlığına bir an önce kavuşması ve başımızda olmasıdır'' şeklinde konuştu.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine konulan ve burada geçirdiği beyin kanaması sonucu hastanede tedavi altına alınan emekli Orgeneral ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Şener Eruygur'un tahliyesine karar vermişti.

(AA)