kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Facia ucuz atlatıldı

Giriş Saati : 21.09.2008 10:36
Güncelleme : 21.09.2008 22:29
Yeni Haber
Sakarya'da TEM Otoyolu'nda tırın LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) yüklü tankere çarpması sonucu 1 kişi yaralandı. Tankerde sızıntı olması nedeniyle TEM Otoyolu çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldı.

TEM Otoyolu Hendek gişeleri yakınlarında Ömer Kurt yönetimindeki park halindeki 41 HR 457 plakalı LNG yüklü tankere, Düzce yönüne giden Ali Aydoğan'ın kullandığı 45 S 9769 plakalı tır arkadan çarptı.

Kazada araçta sıkışan tır sürücüsü Aydoğan, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yaralanan Aydoğan, Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kazanın ardından LNG yüklü tankerde gaz sızıntısı meydana geldi. Güvenlik gerekçesiyle TEM Otoyolu çift yönlü olarak sabah saat 05.30 sıralarında ulaşıma kapatıldı. Bu yolu kullanmak isteyen sürücüler, D-100 kara yoluna yönlendirildi.

Yetkililer, sızıntının giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydettiler. Bu arada, 09.30 sıralarında TEM Otoyolu'nun İstanbul istikameti trafiğe açıldı, Ankara istikameti ise hala ulaşıma kapalı olarak tutuluyor.

Kazadan yara almadan kurtulan tanker şoförü Kurt, Karadeniz Ereğli'den yüklediği LNG'yi Karadeniz Bölgesi'ndeki otellere götürdüğünü söyledi. Aracını, arızalanması nedeniyle yolun sağına park etmek zorunda kaldığını belirten Kurt, ''Aracımı emniyet şeridine alarak gerekli trafik işaretleri koydum. Arıza ile uğraşırken arkamdan bir tır çarptı. Kaza sonrasında gaz sızıntısı başladı'' dedi.

KAZA NEDENİYLE KAPANAN YOL, ÇİFT YÖNLÜ OLARAK TRAFİĞE AÇILDI

Sakarya'da TEM Otoyolu'nda tırın LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) yüklü tankere çarpması sonucu meydana gelen kaza nedeniyle kapatılan yol, iki yönlü olarak trafiğe açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Hendek gişeleri yakınlarındaki kaza nedeniyle ulaşıma kapatılan, yapılan çalışmaların ardından yaklaşık 4 saat sonra İstanbul istikametine ulaşıma açılan TEM Otoyolu, çift taraflı olarak trafiğe açıldı.

Otoyol gişeleri yakınlarındaki kazada, Ömer Kurt yönetimindeki park halindeki 41 HR 457 plakalı LNG yüklü tankere, Düzce yönüne giden Ali Aydoğan'ın kullandığı 45 S 9769 plakalı tır arkadan çarpmış, LNG yüklü tankerde oluşan sızıntı nedeniyle TEM otoyolu 4 saat süreyle çift taraflı olarak ulaşıma kapatılarak, trafik D-100 karayoluna yönlendirilmişti.

(AA)