kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Mustafa Sarıgül

Gazetelerde Sarıgül fırtınası esti

12.09.2008
Doğan medyasında Sarıgül'ü destekleyici haberler özellikle CHP kurultayının yapılacağı ocak ayında yoğunlaştı. Grup gazetelerinden Radikal, 14 Ocak 2005'te Mustafa Sarıgül ile yapılan röportajı, "Halk bizi anlıyor, çığ gibi büyüyoruz" başlığıyla okurlarına duyurdu. Radikal daha önce de 7 Ocak'ta "CHP'de şimdi de kaset savaşları" başlığıyla yayınladığı haberde, Baykal'a yakın bir ismin, "Sarıgül'ü partiden ihraç yönünde oy kullansın" diye, bir disiplin kurulu üyesine rüşvet teklif ettiğini yazdı.
* Aynı yöndeki yayınlar Doğan Grubu'na bağlı Milliyet gazetesinde de yeraldı. Milliyet, 16 Ocak 2005 tarihli sayısında, CHP Onursal Başkanı Erdal İnönü'nün ağzından, "CHP değişmezse tarih olur" sözünü manşetten yayınlayınca ortalık karıştı. CHP örgütünü karıştıran habere Baykal, "İnönü onursal başkan değildir" diyerek karşılık verdi. Ancak Milliyet bununla da kalmadı. "CHP Başkanı kim olsun?" diye yapılan bir anketin sonuçlarını yayınlayan Milliyet, bu ankette Sarıgül'ün en çok istenen aday olduğunu yazdı.
* Grubun amiral gemisi olarak nitelendirilen Hürriyet gazetesi de, özellikle Sarıgül'ün çıktığı yurt gezisinden haberlerle kampanyaya katıldı. Sarıgül'ün Diyarbakır gezisini, "CHP'nin Baykal'dan kurtulma kurultayı" başlığıyla veren Hürriyet, bir gün sonraki Konya gezisinde de, "Atatürk aday olsa Baykal ona da bahane bulur" başlığını kullandı.
* Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ise 26 Ocak tarihli köşe yazısında, "En kötü ihtimalle CHP bölünür. Refah partisi bölündü de ne oldu? İçinden tek başına iktidar çıktı" diye yazdı.
28 Ocak'ta da Sarıgül'ü, Ukrayna'daki 'Turuncu Devrim'in lideri Yuşçenko'ya benzeten Hürriyet, kurultay günü de "Sandıkta teke tek" manşetiyle çıktı.