kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Tekzip metni

11.09.2008
Söz konusu yazılarda; Dünya ve Türkiye'nin en önemli piyanistlerinden olan müvekkilimizin, Banu Zorlu'nun talebi üzerine, yakın zamanda piyasaya çıkacak yeni albümü ile ilgili görüştüğü, buna istinaden kendisiyle buluştuğu, (çeşitli resimler eklenmek suretiyle) Banu Zorlu'ya mesaj çektiği ve buluşma sırasında bu kişiden tokat yediği, aynı zamanda yine bu yazılarda müvekkilimizin manken Ayşe Hatun Önal ile aynı mekanda buluştuğu ve bu kişiyle aşk yaşadığı ifade edilmiştir.
Müvekkilimiz hakkında yer alan bu haberler tamamen gerçek dışı olup, işbu dayanağı olmayan haberler nedeniyle doğruları beyan etmek gerekliliği doğmuştur.
Müvekkilin, Banu Zorlu'nun talebi üzerine buluştuğu ve buluşma sırasında tokat yediği haberleri gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Zira Müvekkil, haberde ismi geçen Banu Zorlu ile profesyonel ya da kişisel anlamda bugüne kadar hiçbir ilişkide bulunmamıştır. Müvekkil sadece Banu Zorlu'nun talebi ile piyasaya çıkacak albümünü dinlemek üzere tek defa olmak üzere bir araya gelmiş olup işbu buluşmada haberde belirtilen küçük düşürücü olayların hiçbiri yaşanmamıştır.Bununla birlikte müvekkilimizin çektiği mesajı yayınlamak suretiyle adresinin neredeyse tamamının yayın yoluyla ifşa edilmesi, etik ve kişisel haklara duyarlı gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmamakta ve açıkça müvekkilimizin özel hayatının gizliliğini ihlal etmektedir.
Manken Ayşe Hatun Önal ile W Otelde buluşulduğu ve tarafların aşk yaşadığı iddiaları da gerçeklerle bağdaşmayan ve suni haberler olup; müvekkilim, habere konu mankeni herhangi bir surette tanımamaktadır.
İşbu nedenlerle, habere konu olaya farazi ve herhangi bir dayanağı olmayan gerekçelerle müvekkilimin adının karıştırılması, ahlaki açıdan müvekkilimi zedelemeye yönelik ve küçük düşürücü nitelikte olduğundan, bu yazıyı düzenlemek ve düzeltilmesini talep etmek gereği duyulmuştur.
Kamuoyunun dikkatine sunulur.
Av. Aydın ORHAN