kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

11.09.2008
Sarmısaklı tavuk kebabı
Tavuk butlarını tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatın. Tavukları bir kaba alın. Diğer yanda üç çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, tavuk butlarını önlü arkalı kızartın. Kalan zeytinyağını tavaya alıp, sarmısağı kavurun. Üzerine kırmızı soğan, kıyılmış sivri ve kırmızı biber koyup kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domates, tuz, karabiber, kekik ve balzamik sirkeyi ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Servis tabağına aldığınız tavuk butlarının üzerine hazırladığınız domatesli harcı boşaltın. Küp şeklinde doğranmış patates ve kiraz domates ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Malzemeler

* 5-6 adet derisi soyulmuş tavuk budu
* Su
* 6 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 adet ince kıyılmış sarmısak
* 1 adet kıyılmış kırmızı soğan
* 1 adet kıyılmış sivri biber
* 1 adet kıyılmış kırmızı biber
* 3 adet orta boy domates
* Tuz, karabiber, kekik
* 1.5 çorba kaşığı balzamik sirke

Süslemek için:
*
1-2 adet haşlanmış patates
* 4-5 adet kiraz domates

* * *
Tava böreği
Sosis ve mantarları küçük doğrayın. Tereyağını tavada eritip, sosis ve mantarları kavurun. Domates püresi ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırdıktan sonra kenara alın. Tavayı yağlayıp yufkalardan birini, kenarları dışarıda kalacak şekilde yayın. Kalan yufkaları iri parçalar halinde kopararak sütle ıslatın. Islanmış yufkaların yarısını tavadaki yufkanın üzerine yerleştirin. Sosisli-mantarlı harcı yufkaların üzerine yayın. Kalan ıslanmış yufkaları harcın üzerine yerleştirin. Tavanın kenarlarından sarkan yufkaları bohça gibi katlayarak böreğin üzerini kapatın. Ocakta bir tarafı kızardıktan sonra arkasını çevirerek diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Malzemeler

* 3 adet yufka
* 5-6 adet sosis
* 8-10 adet mantar
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı domates püresi ya da salça
* 1 su bardağı süt
* 4-5 dal dereotu

* * *
Kadayıflı tavukgöğsü
250 gram kadayıfı fırın tepsisine incecik yayın. Kızarana dek pişirip soğuması için kenara alın. Daha sonra kadayıfı ufalayıp, iki çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Ayrı bir yerde soğuk süt, un, kalan tozşeker, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ve bir su bardağı ufalanmış kadayıfı koyu bir muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Tereyağını ekleyip, karışım sıcakken 10 dakika mikserle çırpın. Fırın kabını ıslatıp, karışımı kaba boşaltın. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Tabağa ters çevirip, çıkarın. Üzerine, kadayıflı tozşeker karışımını serpip servis yapın.

Malzemeler
*
250 gram tel kadayıf
* 1 su bardağı kadayıf
* 5 çorba kaşığı tozşeker
* 1 kilo soğuk süt
* 4 çorba kaşığı tepeleme un
* 1 adet yumurta
* 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
Haberin fotoğrafları