kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ediz Hun

CHP vitrinine yeni isimlerle doping

Şenol ATEŞ - ANKARA
Giriş Saati : 06.09.2008 00:49
Güncelleme : 06.09.2008 02:12
CHP, Türk sinemasının ünlü jönlerinden, çevreci, eski Anavatan Milletvekili Ediz Hun'u saflarına katıyor. Karakaş da geri dönüyor..
CHP İstanbul'da atağa kalkıyor. Türk sinemasının yakışıklı aktörlerinden, çevreci, eski Anavatan Milletvekili Ediz Hun CHP'ye katılıyor. Ayrıca, Anavatan partisinden 5 belde belediye başkanı da CHP saflarına geçiyor. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'le de görüşme yapan Hun'un, "Tüm demokrat ve cumhuriyetçilerin CHP çatısı altında birleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Siyasete CHP'de devam edeceğim" dediği öğrenildi. Hun'un şu anda yurt dışında olduğu, Türkiye'ye döndükten sonra törenle CHP rozeti takacağı bildirildi.

KARAKAŞ DÖNÜYOR
Halen Anavatan'da bulunan İstanbul'un Taşdelen, Büyük Çekmece, Göktürk ve Ömerli Belediyesi Başkanlarının da CHP'ye geçeceği belirtilirken, bu başkanlara rozetlerini CHP Lideri Deniz Baykal'ın takacağı öğrenildi. CHP'ye katılacak bir önemli isim ise eski bakanlardan Ercan Karakaş olacak. Karakaş'ın dönüşü ile ilgili olarak Baykal ile görüştüğü de belirtildi. CHP İstanbul İl Başkanı Tekin yerel seçim sürecinde partisinin çok iddialı olduğunu vurgulayarak, "İstanbul yeniden CHP'nin kalesi olacak" dedi. 22 Temmuz öncesinde Mustafa Sarıgül'e destek veren, daha sonra Sarıgül ekibinden de ayrılan eski milletvekili Mehmet Tomanbay ise Baykal'ı eleştirerek CHP'den istifa etti. 1969'da CHP'ye üye olduğunu hatırlatan Tomanbay, istifa dilekçesinde "Türkiye'nin birliği ve dirliği için yeni bir anlayışa gereksinim var. CHP'nin bugünkü yöneticileri bu anlayışı yaşama geçirecek durumda değil" dedi. Tomanbay'ın DSP'ye katılacağı öne sürüldü.