kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İlyas Güzel'in babası ve annesi şehit oğullarının fotoğrafına bakarak ağladı.

Şehit babasının feryadı: Kontörüm yoktu onu arayamadım

Sadi NERGİZDAL - ALANYA / SABAH
Giriş Saati : 06.09.2008 00:48
Güncelleme : 06.09.2008 02:29
Şırnak'ta mayın patlaması sonucu iki er şehit oldu. Alanyalı İlyas Güzel'in acı haberini alan babası Kazım Güzel, "3 gün önce Marmaris'te oturan ablasını aramış ve aramamı istemiş. Kontörüm olmadığı için arayamadım. Belki helallik isteyecekti" diye ağladı..
Şırnak'ta merkez Güneyçam köyü yakınlarında mayın taraması yapan güvenlik güçlerinin geçişi sırasında PKK mensuplarınca daha önce yola döşenen patlayıcı infilak etti. Patlama sonucu uzman çavuş Mehmet Ali Yazıcıoğlu ile istihkam çavuş İlyas Güzel şehit oldu. Şehitler için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından uzman çavuş Mustafa Aliyazıcıoğlu'nun cenazesi Trabzon'a, İlyas Güzel'in cenazesi de Antalya'nın Alanya ilçesine gönderildi. İlyas Güzel'in acı haberi şehidin Alanya'da oturan ailesine doktor gözetiminde verildi. Çiftçi babası Kazım Güzel oğlunun şehit olduğu haberini tarlada çalışırken aldığını söyledi. İlyas ile ilgili bir konu olduğunu, acilen eve gelmesini söylediklerini belirten baba Güzel, "Aklıma direkt İlyas'a bir şey olduğu geldi. Aklıma gelen başıma da geldi. Eve geldim komutanlar oğlumun şehit olduğunu bildirdi" diye konuştu. Baba Kazım Güzel, Marmaris'te fotoğrafçılık yapan oğlu İlyas Güzel'in askere gitmeden bir ay önce Alanya'ya geldiğini anlattı. Acılı baba, "İlyas en son 3 gün önce Marmaris'te oturan ablasını aramış ve ablasından benim onu aramamı istemiş. Kontörüm olmadığı için arayamadım. Belki helallik isteyecekti ama arayamadım" diyerek gözyaşı döktü.

HAKKÂRİ'DE DE BİR ŞEHİT
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde, teröristler tarafından tuzaklanmış patlayıcı maddenin dün saat 15.30'da patlamasıyla bir asker şehit oldu. Şehit askerin Yozgatlı piyade onbaşı Salman Bozkurt olduğu öğrenildi.
Haberin fotoğrafları