kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbakan'ın yoğun trafiği

Umut TÜTÜNCÜ - SABAH
Giriş Saati : 06.09.2008 00:37
Güncelleme : 06.09.2008 02:12
Şam'dan dönen Erdoğan, diplomasi trafiğini sürdürdü. Erdoğan İstanbul'da Gürcistan Başbakanı ve ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müşteşarı ile görüştü..
Şam'da gerçekleştirilen Suriye İsrail arasındaki ikili görüşmelerden önceki gün dönen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gündeminde Kafkasya sorunu vardı. Erdoğan bu çerçevede İstanbul'da Gürcistan Başbakanı ve ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı ile görüştü. Kafkasya'da yaşanan gelişmelerin ardından İstanbul'da yürütülen diplomasi olanca hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz hafta Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u ağırladığı Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin dünkü ziyaretçileri de Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze ve ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İlişkiler Müsteşarı William Burns oldu. Başbakan Tayyip Erdoğan dün ilk olarak Burns ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen 45 dakikalık görüşme ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, Gürcistan ile Rusya arasındaki kriz ve Boğazlar'dan NATO gemilerinin geçişinin gündeme geldiği öğrenildi.

BİR SAAT SÜRDÜ
Erdoğan, görüşmenin ardından Ortaköy'deki Büyük Mecidiye Camisi'nde cuma namazı kıldı. Namazın ardından yine Dolmabahçe'deki çalışma ofisine dönen Başbakan Erdoğan, bu kez Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze ile saat 15.00'de bir araya geldi. Erdoğan Gürcü meslektaşı ile yaklaşık 1 saat 15 dakika görüştü. Görüşmede, Rusya- Gürcistan krizindeki son gelişmeler ve Türkiye'nin Kafkas İttifakı Projesi'nin ele alındığı öğrenildi.