kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
RTÜK Başkanı Zahid Akman

Akman'dan Deniz Feneri iddiasına cevap

ANKARA
Giriş Saati : 04.09.2008 00:09
RTÜK Başkanı Akman, Almanya'daki yolsuzluk davasında kendisine yönelik iddialari için "Bunlar itirafçı-sanığın mesnetsiz iftiraları" dedi..
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Almanya'nın en büyük bağış yolsuzluğu davası olarak kabul edilen "Deniz Feneri Derneği" davasında "kurye" olarak adının geçtiği yönündeki iddialara sert yanıt verdi. Basın toplantısı düzenleyen Akman, "Bunlar itirafçı-sanık olarak yargılanan bir şahsın mesnetsiz iftiralarıdır. İddianamede adımın geçmesi suçlu olduğumu göstermez" dedi. Alman ve Türk yargı makamlarına başvuracağını belirten Akman, "Hakkımda son üç gündür basına yansıyan haberlerle ilgili olarak daha önce kişilik haklarımın zedelediği yönünde mahkemelerce karar verilmiştir. 9 adet tekzip yayınlanmıştır" dedi ve şöyle devam etti: "Kuryelik yapmakla suçlandığım bazı basın organlarına sanki mahkemenin bir iddiasıymış gibi yansıdı. Söz konusu şahıs bu iddiayı polis sorgusu sırasında ortaya atmış. Ancak, hiçbir somut delile dayanmayan bu iddia Alman makamlarınca da ciddiye alınmamıştır. Bu konu hakkında ne Türk ne de Alman yargı mercilerince açılmış bir dava vardır. En ufak bir delil olsaydı soruşturma açılırdı. Sırf itirafçı sanığın ifadelerine dayanarak bunu haberlere yansıtmak etik değildir. Kanal 7 Televizyonu'nda Ankara ve Washington temsilciliği yaptım. Ancak, televizyonun bağlı olduğu şirkette yöneticiliğim ve ortaklığım yoktur. Ne yurt içinde ne de yurt dışında ticari faaliyetim söz konusudur."

TARAFSIZLIK
Akman, görevi gereği medya sektörünü de ilgilendiren çok önemli kararlar aldıklarını belirterek, "Bu kararlar önemli ticari çıkarları da etkilemektedir. Yapılan bu yayınlar görevimizi tarafsız bir şekilde sürdürmemizi engelleyemeyecektir" dedi.