kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Murat Gün

Divan, otelini Rahmi Koç'un 'kişisel eşyası' ile dekore edecek

MELTEM ERSOY
Divan, Rahmi Koç'un kişisel eşyaları ve Koç Müzesi'nden eşyaların kullanıldığı bir otel hazırlığında. Ankara Çukurhan'daki butik otel Ekim 2009'da açılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Divan, otelini Rahmi Koç'un 'kişisel eşyası' ile dekore edecek
Koç Topluluğu bünyesindeki Divan, topluluğun Şeref Başkanı Rahmi Koç'un kişisel eşyalarının yanı sıra Ankara'daki Koç Müzesi'nden seçilecek eşyalarla dekore edeceği bir otel açma hazırlığı yapıyor. Divan'da Otellerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Murat Gün, Ekim 2009 tarihinde kapılarını açması planlanan otelin butik otel olarak tasarlandığını söyledi. "Çok fazla odası olmayacak, ancak çok özellikli bir otel olacak" diye konuşan Gün, otelin Ankara'nın Çukurhan bölgesinde olacağını belirtti. Şu an kapalı olan ve yeni yüzüyle kapılarını açmayı hedefleyen Elmadağ'daki Divan Oteli dışında toplam bin 100 oda kapasitelerinin bulunduğunu ifade eden Gün, toplam gelirlerinin ise 40 milyon YTL'ye ulaştığını kaydetti.

KONTROLSÜZ ARZ TEHLİKESİ
Bundan sonra şehir otelciliğinde büyümeyi hedeflediklerini hatırlatan Gün, bunun için sadece İstanbul değil, tüm Anadolu'da fırsat kolladıklarını vurgulayarak, Kayseri, Bursa, Diyarbakır gibi büyüme potansiyeli yüksek illeri yakın markaja aldıklarını anlattı. İstanbul'da çok fazla otel yatırımı yapıldığına işaret eden Gün, "Kontrolsüz arz olması halinde İstanbul'un da Antalya'daki sıkıntıyı yaşama ihtimali çok yüksek, her taraf otel dolacak ama arz fazlası bir süre sonra dengeyi bozacak" değerlendirmesinde bulundu. Gün ayrıca, Şubat 2009'da Pendik, Ağustos 2009'da ise Çorlu'daki otellerinin açılacağını dile getirdi.