kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mine Könüman

Wings'i tanıtmak için 180 masanın hesabını ödediler

Akbank kredi kartı Wings 2007'den beri 300 bin bilet verdi, 60 bin kişiyi avans mil ile uçurdu. Wings'in tanıtımı için 2.5 ayda 6 üye restoranda her gece 3 masanın hesabı ödendi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Wings'i tanıtmak için 180 masanın hesabını ödediler
Akbank Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mine Könüman, Akbank'ın üst kitleye hitap eden ve uçuşla ilgili kolaylıklar sağlayan Wings'i tanıtmak için her gece üye olan 6 restoranda toplamda 180 hesabı ödediklerini söyledi. Akbank'a Genel Müdür Yardımcısı olarak yeni atanan Könüman, Mart 2007'de tüketicilerine sundukları Wings ile bugüne kadar 300 bin adet bedava bilet verdiklerini söyledi. Könüman, Wings ile bin 500 adet uçak dolusu yolcunun bedava uçuş gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, 60 bin kişinin de avans mil puanı ile uçtuğunu söyledi. Wings kart sayısının 220 bine çıktığnı kaydeden Könüman, bu rakam ile Wings'in en büyük 6 bankanın kredi kartlarından sonra 7'inci büyük kart konumuna geldiğini ifade etti.Wings ile mil puan biriktirmenin çok kolay olduğunu söyleyen Könüman, "Wings ile alışverişlerde, uçuşlarda, özel üye işyerlerinde, chip paralarla ve avans mil ile puan kazanmak çok kolay" dedi. Könüman, şöyle devam etti: "Wings ile yüzde 55 indirimli ve sigortalı vale parking hizmetinden bugüne kadar 135 bin araç faydalandı. Buna karşılık olarak 4 milyon YTL indirim yapıldı. Atatürk Havalimanı ve Esenboğa'da bulunan Wings Primeclass Lounge'larımızda 425 bin adet ziyaretçimizi ağırladık. Yurt dışında otel ve restoran harcamalarında sağladığımız indirimlerle ise toplam 1 milyon YTL indirim sağladık."

GÜNLÜK 530 BİN İŞLEM
Könüman, Axess kredi kartının yüzde 14.1'lik alışveriş pazar payıyla ilk üç banka arasında yer aldığını belirtti. Könüman, sözlerine şöyle devam etti: "Axess olarak Türkiye genelinde 163 bin üye işyeriyle çalışıyoruz. Axess ile günde toplam 530 bin işlem gerçekleştirilirken, yılda 120 milyon taksit yapılmaktadır. Lansmandan bu yana 400 milyon YTL chip para kazandırdık. Könüman, "Türkiye'de ilk kez Akbank tarafından uygulanmaya başlanan Anında Kart Basımı, kredi kartı sahibi olmayı 7 dakika gibi kısa bir süreye indirdi. SMS, Web ve Anında Başvuru hattı yenilikçi ve hızlı başvuru kanallarımız arasında önemli bir yere sahip. Perakende noktalarında Kredi Express köşeleri ile Geçici Kart Uygulaması Axess avantajlarından anında yararlanma imkanı sunuyor. Anında taksitli nakit avans ve anında taksitli borç transferi de Axess'in en avantajlı hizmetleri arasında yer alıyor. Bütün bunlara bakıldığında Axess'in hayatımıza hız, kolaylık ve kazanç getirdiğini görüyoruz" dedi. Könüman, kredi kartına yapılan yatırımların az olmadığına, pazarın çok gelişmiş ve müşteri beklentilerinin yüksek olduğuna değinerek, "Türkiye pazarı çok enteresan bir pazar. Tamamen marka ön planda. Marka yaratmak kolay bir şey değil. Büyük yatırımlar yapmak gerekiyor. Bu yatırımı yapabilen bankalar bu pazarda her zaman avantajlı olacaklar" diye konuştu. Temassız kartlara ilişkin bir soru üzerine de Könüman, buna ilişkin çalışmalarının devam ettiğini, önümüzdeki yıl içinde bu kartların görüleceğini belirtti.

YÜKSEK MONTANA TAKSİT
Kredi kartıyla taksitli işlemlerin payının adet bazında azaldığına dikkat çeken Könüman, taksitli işlemlerin yüksek montanlı işlemlerde daha fazla kullanılmaya başlandığını ve müşterilerin yavaş yavaş her alışverişte taksit yapmaktan ziyade doğru işlemlerde taksiti kullanmaya yönelik alışkanlıklarını değiştirmeye başladıklarını söyledi. Könüman, pazarda büyüme hızının tek haneli rakamlara düştüğünü, adetlerin eskisi kadar hızlı artmadığını, ancak yaygınlığın arttığını belirtti.