kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gustav kasırgası korkuttu, düşen petrol 117 $'a çıktı

Doların güçlenmesiyle 113 dolara kadar gerileyen petrol gün içinde Gustav kasırgasının Meksika Körfezi'ni vuracağı korkusuyla 117 dolara tırmandı..
Alman IFO tüketici güven endeksinin temmuz ayında son 3 yılın en düşük seviyelerine gerilemesi Avrupa borsalarına satış getirirken, Euro da dolar karşısında kan kaybetti. Euro dolar paritesi 1.4585 sente kadar gerilerken, Euro dolara karşı bir günde yüzde 1.1 değer kaybederek son 6 ayın en düşük seviyelerini gördü.

FAİZ % 18.88'E ÇIKTI
Bütün bu olumsuz gelişmelere İMKB-100 endeksi dün yüzde 1.46 değer kaybederek, 40 bin 97 puana geriledi. Euro-dolar paritesindeki gerileme ile Türk Lirası Euro karşısında değer kazandı. Euro dün 1.74 lira seviyelerine indi. Dolar ise uluslararası paralara karşı dün değerlendi ve 1.19 liraya yükseldi. Piyasalardaki bozulma bono faizlerini de yükseltti. 14 Nisan 2010 vadeli gösterge niteliğindeki tahvilin bileşik faizi bugün valönlü işlemlerde yüzde 18.88'e yükseldi. Doların değer kazanması ile petrol ve altın fiyatları düşüşe geçti. Petrol fiyatları dün 113 dolara kadar gerilerken, Meksika Körfezi'ni tehdit eden fırtınanın Haiti'nin güney sahillerinde Gustav kasırgasına dönüşmesiyle petrol fiyatları 3 dolara yakın yükseldi. Kasırganın körfezdeki petrol üretimini olumsuz etkileyeceği beklentisi ile petrol tekrar 117 dolara kadar tırmandı. Altın fiyatları da dün doların uluslararası para birimleri karşısında değer kazanması ile 807 dolara kadar düştü ancak petrol fiyatlarının yükselmesi ve doların değerlenmesi ile gün içinde 820 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Bu arada ABD'de tüketici güven endeksi ve yeni konut satışları sürpriz bir şekilde beklentilerin üzerinde arttı.