kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tersane 22-26 Ağustos arasında eksiklerini giderdi.

Haber Turu

RMK Marine, eksikliklerini giderdi yeniden faaliyete geçti
22 AĞUSTOS'TA üretim faaliyeti geçici olarak durdurulan RMK Marine, tutanakta bahsedilen eksikleri 25 Ağustos'ta bölge müdürlüğüne başvurarak giderdiğini belirtti. Yapılan denetim sonrasında 26 Ağustos'ta faaliyetine yeniden başladı. RMK Marine Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kudret Önen tarafından yapılan açıklamada "46 maddeden oluşan eksikliklerin büyük bir kısmı basit ve hatta tespit anında giderilen eksiklerdi. Bu sebeple, eksiklikleri çok kısa sürede gidererek, gerekli başvurumuzu yaptık. Büyük üzüntü ile karşıladığımız kapatma kararından sonra kısa sürede üretime tekrar döndüğümüz için çok mutluyuzdenildi." Tuzla'da faaliyet gösteren RMK Marine, 950 çalışanı ile gemi, yat üretimi ve tamiri yapıyor.

Koç.net evlere 'Biri' ile girecek
TÜRKİYE'NİN en eski internet servis sağlayıcılarından ve telekom operatörlerinden Koçnet, hızlı interneti evlere "Biri" markası ile sokacak. Koç.net Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, ilk planda 30 milyon dolar tutarındaki ve tüm Türkiye'yi kapsayan altyapı yatırımları ile; yaygın bir hizmet sunmayı hedeflediklerini belirtiyor. Akarca "Biri, abonelerine 24 ay sözleşme şartı yok. ADSL hizmeti Biri'ye ayda 14.90 YTL karşılığında, 3 bin 500 Arçelik ve Beko yetkili satıcısından ve Koç.net çözüm ortaklarından abone olunabiliyor" dedi.

Öger: Lebedev'le ön anlaşma yaptık

RUS yatırımcı Alexander Lebedev'in satın almak istediği Almanya'nın önde gelen turizm şirketlerinden Öger Tours'un sahibi Vural Öger, ön anlaşma yaptıklarını, ancak satışın henüz gerçekleşmediğini söyledi. Avrupa Parlamentosu üyesi de olan Öger, "Almanya'daki şirketimin büyük bir kısmını istediğim fiyata satabilmem için girişimlerimiz devam ediyor. İstediğim parayı verirlerse de satacağım. Ayrıntılar konusunda uzmanlarımız karşılıklı olarak çalışıyorlar. Şirketin hisselerini satma konusundaki son tarih 15 Ekim'dir" diye konuştu.

Kırşehir 'rüzgâr'ına Fransız yatırımı
FRANSIZ Perfect Wind'in Kırşehir'de 210 milyon Euro tutarında rüzgâr enerjisi yatırımı yapma kararı aldı. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Perfect Wind tarafından yapılan açıklamada, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Fransız kökenli Perfect Windin Türkiye'nin Kırşehir'in Geycek köyünde rüzgâr enerjisinden elektrik üretmek amacıyla 210 milyon Euro'luk yatırımla 150 megavat gücünde santral kurma kararı aldığı kaydedildi.
Haberin fotoğrafları